Anunț important de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Gheorghe Cârciu/https://www.facebook.com/drpromania
Gheorghe Cârciu/https://www.facebook.com/drpromania

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță că perioada de depunere a proiectelor pentru Sesiunea de finanțare neramburabilă se prelungește până pe 22 martie.

În contextul interesului crescut, manifestat de mediul asociativ românesc din afara granițelor țării pentru accesarea fondurilor DRP din cadrul Sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐨 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦 𝟏𝟎 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟐 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 (𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯), este mesajul de pe pagina de Pacebook a instituției.

Pentru celelalte proiecte, cererile de finanţare se depun până pe 28 aprilie 2023.

„Mi-am propus ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să se implice mai puternic în protejarea și consolidarea identității comunităților românești din afara granițelor. Avem un buget de patru ori mai mare și astăzi lansăm sesiunea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Trebuie și este normal să sprijinim cât mai mult românii de pretutindeni, întrucât cifrele oficiale și neoficiale ne arată fără niciun dubiu că mai avem o Românie în afara granițelor noastre. În toată perioada mandatului meu, îmi doresc să am un dialog sincer, asumat, constructiv cu asociațiile și românii de pretutindeni. Împreună, prin consultări succesive, am construit noul ghid de finanțare. Îi invit pe toți să-l acceseze pentru proiecte care să fie derulate în interesul și pentru întărirea identității românești”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Ghidul de finanțare nerambursabilă din acest an vine cu o serie de noutăți privind plafonul maxim acordat proiectelor depuse în cadrul programelor de finanțare incluse în această ediție, decontarea cheltuielilor, precum și perioada de depunere a proiectelor.

Ghidul de finanțare 2023 și documentele de interes, în format editabil, sunt disponibile aici

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.