duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInterviuRareș Bogdan, numărul doi în PNL: „Eu nu am terminat campania electorală...

Rareș Bogdan, numărul doi în PNL: „Eu nu am terminat campania electorală pe 26 mai”

-

Rareș Bogdan, numărul doi în PNL. După patru luni de la înregimentarea în politică, fostul realizator TV ajunge prim-vicepreședinte al PNL. Orban a ridicat steagul alb

După ce i-a blocat lui Rareș Bogdan accesul la conducerea filialei fanion a partidului, PNL București, Ludovic Orban s-a gândit mai bine, i-a numărat încă o dată pe liberalii care îi țin partea lui lui Rareș Bogdan și a decis să-l împace pe acesta oferindu-i funcția de prim-vicepreședinte.

Rareș Bogdan, numărul doi în PNL, Orban vrea să pice la pace

Rareș Bogdan le mulțumește liberalilor pentru încredere dar nu fără a aminti totodată că, de când intrat în politică, muncește nonstop pentru PNL. Altfel spus, noul politician și-a câștigat cinstit poziția de adjunct al liderului PNL, după cum reiese din comentariile făcute chiar de Rareș Bogdan pentru ”Cetățeanul”

”Le mulțumesc colegilor mei pentru încredere, am intrat cu tot sufletul și toată energia mea în PNL, mi-am arătat toată disponibilitatea și am luptat zi de zi pentru europarlamentare, am rămas în tranșee nu numai la Bruxelles ci și pe plan intern. Am continuat întâlnirile în teritoriu, am continuat să mă duc la invitațiile făcute de diverse organizații, am continuat să fiu prezent în mass media apărând pozițiile PNL și ale președintelui Iohannis. Eu nu am terminat campania electorală pe 26 (mai – n.r.), pentru mine campania a reînceput pe 27 pentru câștigarea alegerilor de către președintele Iohannis și îi asigur pe toți colegii mei care candidează în locale că voi continua să lupt pentru câștigarea fiecărei localități unde candidează liberali, respectiv pentru scoaterea unui scor de peste 35% la alegerile parlamentare din noiembrie anul viitor”.

Ca dovadă că a intrat pe deplin în pielea de politician, Rareș Bogdan se ferește să spună fie și un singur cuvânt rău despre Dan Barna – contracandidatul care îi strică ploile lui Klaus Iohannis la prezidențialele din această toamnă.

Iohannis și Barna, doi lorzi de Dâmbovița

Rareș Bogdan susține că o posibilă finală Iohannis – Barna va fi una amicală și de înaltă ținută și asta deși istoria demonstrează că Președinția românească a fost câștigată întotdeauna nu cu meciuri între lorzi, ci cu lovituri trase mitocănește, sub centură.

Va fi o luptă între un om recunoscut pentru decența comportamentului său și un candidat al USR/PLUS care sunt convins că va ști și el să abordeze cât se poate de elegant această campanie, mai ales că vin amândoi din Sibiu și sunt oameni care se cunosc. Nu cred într-o campanie violentă între candidatul PNL și candidatul USR/PLUS, mai degrabă cred într-o dezbatere de idei și într-o concurență sinceră pe proiecte la sfârșitul căreia va câștiga candidatul PNL.

Având în vedere că vom guverna împreună mai devreme sau mai târziu e normal să fie o luptă elegantă. PNL va ieși pe primul loc și va câștiga alegerile prezidențiale prin reprezentantul său Klaus Iohannis, corul va fi 70 la 30 în favoarea PNL”, își justifică Bogdan viziunea.

Niciodată în România nu a mai fost o finală dreapta -dreapta

Cum o viziune atât de pașnică e de-a dreptul utopică mai ales pe fundalul unei scene politice atât de zbuciumate ca a nostră, ”Cetățeanul” a insistat și la întrebat pe Rareș Bogdan ce reacție ar fi avut pe vremea când era realizator de talk-show-uri politice dacă cineva i-ar fi vorbit despre o finală prezidențială elegantă și necontondentă.

Nu aș fi crezut neapărat, dar lumea s-a schimbat. Niciodată în România nu a fost o finală dreapta -dreapta, au fost doar finale dreapta – stânga, adică incompatibilitate totală. E pentru prima dată când doi oameni aparținând dreptei politice se vor confrunta așa că amândoi sunt cât se poate de conștienți că România nu poate fi reformată și ridicată din noroi, din dezastrul în care a dus-o stânga, decât prin colaborarea celor două mari forțe politice ale dreptei – respectiv PNL care se bucură de încrederea a 30% dintre români și USR care se bucură de încrederea a puțin peste 20% dintre români”, a fost răspunsul dat.

Citește și Rareș Bogdan, ținut pe bară de Ludovic Orban

”Doar că vând țara nu am fost acuzat!”

Acuzat recent, alături de Moise Guran, de Alina Pippidi că face parte dintr-un ”grup activ de populiști radicali, aparținînd unei organizații oculte, dar foarte agresive, care se ocupă cu atacul la Constituție și Curtea Constuțională mult mai mult decît cu atacul la PSD” – grup ”obscur finanțat” în opinia Alinei Pippidi, Rareș Bogdan i-a transmis doamnei că nu are nevoie de bani câștigați pe căi obscure și în plus face tot ce face în calitate de bun român.

Asta pentru că acuzațiile lui Pippidi au vizat intensa promovare a referendumului din 26 mai de către jurnaliștii Bogdan și Guran în condițiile în care CCR a catalogat ulterior drept neconstituționale întrebările puse la referendum.

”Eu am fost acuzat de toate de-a lungul timpului. Doar că vând țara nu am fost acuzat, în rest am fost acuzat de toate năzbâtiile pământului. Ce să zic? Doamna Pippidi din păcate are o involuție în spațiul public, nu am s-o jignesc pentru că prefer să îmi amintesc de Alina luptătoarea pe frontul dreptății și anticorupției din perioada anilor 2005 – 2014.

Nu știu cum a suferit Alina această transformare, eu îmi amintesc de ea ca un talent foarte bun și un om implicat în societatea civilă și nu am să-i dau nici un fel de răspuns. Cert este că, dacă vă uitați la ce spun și la cum spun, nu cred că cineva se poate îndoi de civismul meu total. Eu cred că lucrurile sunt clare: eu sunt un roman, nu am ezitat niciodată să spun că sunt un patriot român și să arăt asta extrem de apăsat.

Cât despre faptul că doamna Pippidi vrea ea să mă plaseze în altă categorie, o asigur că am fost, ca jurnalist, printre cei mai bine plătiți jurnaliști din România în ultimii 7 ani iar ca europarlamentar e suficient să se uite pe site-ul Parlamentului European ca să vadă că nu am nevoie de <<finanțări obscure>>. Am cu ce să trăiesc, mulțumesc lui Dumnezeu”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...