Arafat: Lupta cu al doilea val de COVID-19 va fi de 10 ori mai grea. Nu trebuie să fim deloc relaxați!

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea veni chiar în această vară, dacă oamenii nu respectă regulile de distanțare și nu rămân precauți, a avertizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

„Până acum am luat măsuri ferme, încet-încet responsabilitatea se transferă către cetățean. Dacă omul de rând înțelege că ieșitul din casă are reguli, chiar dacă nu mai are nevoie de declarație în localitate, că portul măștii este obligatoriu, dacă înțelege aceste aspecte avem șansa să trecem mai ușor și prin al doilea val”, a spus Arafat, la Digi24.

În caz contrar, a adăugat el, România se va confrunta cu o creștere a numărului de cazuri și vor fi necesare noi restricții, cu efecte asupra economiei.

„De ce vrem să riscăm? Asta este întrebarea mea – dacă totuși am trecut prin aceasta situație și am văzut ce se întămplă în alte țări și am luat măsurile devreme, fără să criticăm nicio țară. Și nu am luat măsurile cele mai drastice. (…)În loc să fim mulțumiți, bucuroși, să ne felicităm și să felicităm pe toată lumea care a făcut acest lucru, mai ales populația, începem să punem semnele de întrebare care vor face lupta cu un alt val de zece ori mai grea. Pentru că dacă la primul val lumea s-a speriat, la al doilea val în memoria lor va fi că nu s-a întâmplat mare lucru”, a explicat Raed Arafat, citat de Știri pe Surse.

Arafat a avertizat că numărul de cazuri ar putea crește după relaxarea unor măsuri, așa cum s-a întâmplat în Germania.

„Nu trebuie să fim deloc relaxați, deloc neglijenți”, a încheiat Arafat.

Arafat cere amenzi mai mari pentru români: Să nu râdă în nas polițiștilor

Cetățeanul TV

8 COMENTARII

  1. Eu personal, nu am văzut nici primul val decât la televizor… Deja începe al doilea? Ăsta ce vine, va fi pe bune? 😂😂😂

  2. Du-te mă de aici! Ce e aia „al doilea”? Cum le delimitezi dacă tu nici la primul nu ai percutat că au murit niște oameni cu cancere ternminale, diabet avansat, obezitate morbidă, bătrânețe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.