Arafat cere amenzi mai mari pentru români: Să nu râdă în nas polițiștilor

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu renunță la amenzile uriașe. El cere ca românii să fie sancționați cu sume mai mari pentru a „nu râde în nas polițiștilor”.

„Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut. Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune „eh, mai pot să o plătesc de două ori” şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei. Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante. În orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Arafat: Lupta cu al doilea val de COVID-19 va fi de 10 ori mai grea. Nu trebuie să fim deloc relaxați!

Curtea Constituțională a admis, săptămâna trecută, sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 34/2020, prin care Guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare pe perioada stării de urgență.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea amenzilor. Este vorba de OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă. Judecătorii CCR au constatat că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său. 

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate 300.000 de amenzi în valoare totală de peste 120 milioane euro, pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

CCR a decis: Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt neconstituționale

De mâine, România trece de la starea de urgență la starea de alertă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here