Băncile Centrale din Elveţia și Franţa au lansat un program care ne arată de ce trebuie să folosim eLeu. Bani gratuiți pentru toți românii (III)

Critpomoneda „eLeu”. Bani pentru toți românii
Criptomoneda „eLeu”. Bani pentru toți românii

Băncile Centrale din Elveţia, Franţa şi Singapore au lansat un program comun de folosire a monedelor digitale bancare centrale (CBDC), fiind prima încercare transfrontalieră de acest fel, au transmis joi agențiile internaționale de presă.

În acest moment devine evident că Banca Națională a României nu va întârzia, în tentativa de a controla toate finanțele românilor, să emită propria monedă digitală.

Românii se pot elibera de sub jugul Băncii Naționale și al guvernului accesând gratuit noii bani digitali românești, eLeu.

De mai bine de o sută de ani banii sunt controlați în mod central. E momentul să reducem riscurile inflației și monopolul băncilor centrale.

Citește și eLeu, visul urât al lui Isărescu. Bani pentru toți românii (II)

eLEU este răspunsul pe care trebuie să-l dăm digitalizării banilor sub autoritatea statului. Așa spunem un mare NU inițiativelor CBDC (Central Bank Digital Currency).

Intră AICI și i-ați banii gratuiți!

Criptomoneda eLEU este o reprezentare digitală de valoare care nu este emisă de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nici în mod obligatoriu legată de o monedă fiduciară, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de plată și poate fi transferată, stocată sau tranzacționată în mod electronic.

Băncile Centrale din Elveţia și Franţa, plus Singapore dau doar startul

Proiectul Băncile Centrale din Elveţia, Franţa şi Singapore, care se va derula timp de aproximativ şase luni, va utiliza aşa numiţii formatori de piaţă automaţi (AMM) pentru schimburile transfrontaliere de monede digitale bancare centrale „ipotetice” în franci elveţieni, euro şi dolari Singapore.

Protocoalele AMM sunt destinate să combine lichiditatea comună cu algoritmi pentru a determina preţurile între două sau mai multe active digitale, cum ar fi monedele.

Ele sunt văzute ca având potenţialul de a fi stâlpul infrastructurii pieţelor financiare, necesare pentru ca monedele digitale să fie tranzacţionate între ţări.

Cecilia Skingsley, de la grupul care supervizează proiectul din cadrul Băncii Reglementelor Internaţionale (BIS), a declarat că programl băncilor centrale din Elveţia, Franţa şi Singapore reprezintă prima colaborare între regiuni şi se aşteaptă să apară mai multe proiecte.

Aproximativ 90% din băncile centrale ale lumii fie folosesc, fie testează sau analizează monedele digitale bancare centrale.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite celor care le deţin să facă plăţi prin internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.

Vom reveni cu detalii despre această inițativă nemaiîntâlnită!

Despre criptomonede

Criptomoneda reprezintă un tip de monedă digitală folosită ca mijloc de plată. Denumirea vine de la faptul că din punct de vedere tehnologic, acest mijloc de plăți se bazează pe criptografie și descentralizare pentru realizarea de tranzacții.

Când vorbim de criptomonedă, vorbim despre bani digitali.

Pentru transferul criptomonedelor nu este necesar un intermediar, cum în cazul banilor tradiționali este banca.

Conform interpretării Curții de Justiție a Uniunii Europene, criptomonedele sunt mijloace de plată cu drepturi depline și, prin urmare, sunt scutite de TVA, care se aplică bunurilor și serviciilor.

Pe piața criptomonedelor avem în prezent peste 10.000 de monede și proiecte funcționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.