joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăComentariuOrdonanța traseiștilor, episodul 2- Jaful PSD

Ordonanța traseiștilor, episodul 2- Jaful PSD

-

PSD
Ilie Sârbu, inițiatorul proiectului de lege, alături de Darius Vîlcov

Ministrul Darius Vâlcov și alți 20 de parlamentari PSD cer dezbaterea unei legi care să le permită să vândă mai ușor bunurile din proprietatea orașelor și județelor României.

Semnalam încă din luna august a anului trecut că adevărata miză a ordonanţei de urgenţă care dădea voie aleșilor traseişti să-și schimbe liber partidul, timp de 45 de zile, nu era atât cea a racolării primarilor, cât mai ales a consilierilor judeţeni şi a celor locali care stau în calea banilor.

Spre deosebire de primari, care  pot „face blatul” cu partidul de guvernământ PSD, fără teamă că-şi vor pierde postul, consilierii judeţeni sau locali sunt sclavii prin lege, ai partidului pe listele căruia au fost aleși. Ei nu pot fi cumpărați, șantajați sau amenințați să schimbe barca, deoarece, dacă mișcă în front, partidul le retrage sprijinul iar consilierul îşi pierde funcţia imediat. Aşa spune legea!

Era vremea când PSD pierduse controlul prea multor consilii locale şi judeţene, pe care trebuia să le recâștige cu orice preț. Orice politician cât de cât mai răsărit știe că oricât de „binevoitor” ar fi primarul sau președintele consiliului județean, un consiliu local sau județean ostil poate respinge taman acele proiecte sau investiţii care „generează” banii.

Operațiunea lui Ponta și a lui Dragnea, de recâştigare a majorității în consiliile locale și cele județene, a reușit, în cea mai mare parte. O victorie necesară, dar nu și suficientă! Cele mai „bănoase” hotărâri pe care le pot lua consiliile, acelea privind înstrăinarea patrimoniului, nu se pot lua decât cu votul a două treimi din consilieri. O majoritate absolută pe care PSD nu o are și pe care nici nu o mai poate dobândi. Nimeni nu poate, decât prin alegeri!

Din această cauză, partidul condus de Viorel Ponta a recurs la o altă șmecherie – modificarea legii administrației publice locale. Pe 2 februarie, pe masa deputaților a ajuns un proiect de lege prin care înstrăinarea bunurilor din proprietatea orașelor sau județelor în favoarea clientelei politice să poată fi hotărâtă cu majoritate simplă – doar jumătate plus unu din numărul consilierilor locali sau județeni!

Proiectul de lege este inițiat de Darius – Bogdan Vâlcov, taman actualul ministru al bugetului și susținut prin semnătura altor 20 de parlamentari PSD, în frunte cu Ilie Sârbu și Gabriela Vrânceanu Firea. Rămâne de văzut dacă Opoziția, în speță PNL, va întâmpina „cu glonțul pe țeavă” proiectul de lege propus de PSD, sau va permite o nouă pustiire a bunurilor statului, în speranța că le va prinde bine și lor, mai devreme sau mai târziu!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...