duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCum cumpără partidele politice tăcerea presei. Minciuna în care trăim

Cum cumpără partidele politice tăcerea presei. Minciuna în care trăim

-

Printre știrile despre Buhnici, prețurile de pe litoral, seceta sau apropiata criză energetică majoră, a apărut vara aceasta o informație care nu a produs multă emoție, dar care definește în mod evident, minciuna în care trăim.

Dar să vedem despre ce este vorba. La începutul acestei luni, Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat situația cheltuielilor făcute de partidele parlamentare, subvenționate din bani publici. O informație și atât. Apoi liniște!! Însă ce prezintă AEP, este de-a dreptul scandalos, înfiorător chiar. În vreme ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, declara ritos că pe vreme de criză este rândul statului să strângă cureaua, acesta semna, doar până la 1 iunie, contracte de 6 milioane de euro pentru promovare și publicitate. Mai modești, penelistii au cheltuit aproape 5 milioane pentru aceleași servicii. Împreună cele două partide de la guvernare au cheltuit peste 10 milioane de euro, pentru a promova demagogia ieftină de reducere a cheltuielilor. Incredibil, înfiorător, scandalos!!!
Așa m-am lămurit de ce prea puțini sunt cei care analizează gafele teribile ale celor doi lideri ai coaliției, minciunile, promisiunile neonorate, angajările și numirile aberante în aparatul de stat. Pentru că foarte mulți, dar foarte mulți, s-au abonat la banii publici, oferiți cu larghețe de partide și se fac că plouă, că e secetă, că notele de plată de pe litoral, că Buhnici, că orice, dar orice, mai puțin presă!
Și asta nu e tot. Oare câți bani se scurg din ministere, agenții, companii de stat, pe aceleași tipuri de servicii? Cred că adevărul ne-ar șoca!
Am analizat la prima vedere cam ce promovează, pe banii noștri, partidele guvernamentale. Și ce am găsit e și mai grav decât suma cheltuită. Poate vă aduceți aminte de marea discuție lansată de Ciolacu despre impozitarea progresivă. Peste tot, în toată presa, Marcel revolutiona sistemul financiar de stat, conferințe de presă, emisiuni, într-un cuvânt isterie mediatică. Luna august? Rezultatul? Nimic. Liniște. Dar dezinformarea a funcționat, prețul la carburant exploda și presa dezbătea impozitarea progresivă. Pe banii nostrii sunt promovați lideri semidocți, cu grave probleme de exprimare, și marea parte a presei tace. Sau aplaudă.
Acum vreo două-trei zile, după o ședință de coaliție, același Ciolacu declara solemn că, citez, PRIORITATE PENTRU TOATĂ LUMEA ESTE SĂ GĂSEASCĂ O SOLUȚIE PENTRU SCUMPIREA ENERGIEI. Păi cum toată lumea nea Marcele? Ce suntem la meci în galerie? Păi noi toată lumea, aruncam cu bani în stânga și în dreapta, noi stăm în vilele de la Neptun, noi avem mașină cu șofer la scară? Nu toată lumea, ci voi, voi trebuie să găsiți soluții. Dar nu veți găsi, și veți mai da alte câteva milioane la presă ca să tacă. Poate mai zice Buhnici ceva, sau Gigi Becali, sau poate mai îl îngroapă odată pe bietul Salam. Sau poate ne trimite Rafila după bicarbonat pentru arsuri. Găsiți voi ceva. Că bani, slava domnului, sunt cu nemiluita.

Și nici măcar asta nu e cel mai mare pericol, ci distrugerea presei românești, cea care s-a luptat cu Adrian Năstase, Traian Băsescu, Victor Ponta sau Liviu Dragnea, lideri puternici, controversați dar nu atât de culanți cu media de partid. În final mă întreb oare ce zice Gabriela Firea, sau Rareș Bogdan, ambii primvicepresedinti ai celor două partide, ambii respectați în trecut ca oameni de presă. Oare știu? Oare aprobă?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...