Exclusiv. Mega-afacere. Inspectorii ISU, patroni sau angajați la firme private care fac actele PSI pentru spațiile comerciale și cursuri de securitate la privat

ISUCum funcționează sistemul de avizare a spațiilor comerciale și de specializare a angajațiilor la securitate împotriva incendiilor? Încrengătura este mare, iar implicați sunt șefi ISU, actuali și foști angajați IGSU.

Zeci de angajați și șefii din IGSU, dar și din Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, au firme private sau sunt angajați la societăți care întocmesc dosarele pe care privații trebuie să le depună la ISU pentru avizarea activității.

Mai mult, zeci de firme țin cursuri de securitate la incendiu pentru firmele private, care sunt obligate sa își specializeze angajații, ce durează trei zile- timp în care nu se învață nimic, dar se încasează sume importante.

Business-ul moral și la limita legii a dus la crearea unei situații de neînchipuit: inspectorii care merg în control dau de semnăturile colegilor, iar dimineața îi cheamă pe privați la ISU, aceștia mergând însoțiți de colegii celor care au controlat să prezinte actele la ISU sau IGSU.

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.