Vai, vai, ce surprize pe capul lui Popescu de la Energie!

Roland Cătălin Pena

Virgil Popescu vrea să credem că, de trei ani și ceva, de când face și desface din fotoliul de ministru al Energiei, habar nu a avut că la Complexul Energetic Oltenia „căpușele” cu spate politic fac prăpăd.

A fost nevoie să moară, marți, trei oameni și alți zece să fie răniți pentru ca ministrul Energiei „să ia măsuri”.

Ce știa tot Gorjul, nu știa tocmai ministrul Energiei! Zău?

Știa, cum să nu știe? – din moment ce nimic nu s-a întâmplat în ultimii ani la CEO fără binecuvântarea sa.

Citește și Răspunsul incredibil al ministrului Virgil Popescu la tragedia de la mina Jilț: Un sinecurist în fruntea Complexului Energetic Oltenia

Acum, în loc să-și dea demisia și să se pună la dispoziția organelor pentru tot „binele” făcut sistemului energetic românesc în mandatul de ministru, „ia măsuri”.

Haida, de!

Vineri, după întâlnirea cu șefimea CEO, ministru Popescu spunea referindu-se la autocamionul care a produs acidentul mortal: „Am văzut că au luat o decizie de a verifica întregul parc auto, al prestatorului de serviciu (…)”.

Vedeți câtă delicatețe? Nu dă numele prestatorului de serviciu, ca să nu jignească cumva ditamai căpușa politică.

Cu o zi înainte, exasperat că oficiali ai statului român, deși aveau pe conștiințe trei morți, tot ocoleau subiectul „externalizărilor” de la CEO, am scris pe contul meu de Facebook:

„Hai să le spună FF celor care caută ADEVĂRUL despre accidentul cu morți și răniți de la CE Oltenia, de la procurori la ziariști, dar și lui PM Ciucă, un SECRET:

Toate serviciile CE Oltenia au fost EXTERNALIZATE pentru a prospera niște „băieți deștepți” de partid și de stat!

Despre autovehicule ar face bine să nu mai piardă timpul și să întrebe direct la firma SUCCES a dlui SARCINĂ, partener de business cu firma mamei lui Dan Vîlceanu, fost ministrul PNL al Fondurilor europene, și soțul  judecătoarei Sarcină, preşedintele Tribunalului Gorj.

Să nu ziceți că nu v-am spus!”.

Dar cine sunt eu să-i stric surprizele ministrului Energiei?

Acum, mi-e și frică pentru starea lui emoțională când va avea surpriza să mai afle că doamna Lăcrămioara Pințea, pe care a plasat-o în Directoratul CEO, și-a îndeplinit cu brio misiunea.

Probabil că, prins cu marile trebi ale țării, n-a auzit când, în februarie 2022, președintele filialei Gorj a Cartel Alba, Alin Munteanu, i-a cerut s-o demită din funcția de director CE Oltenia care se ocupa fix cu restructurarea CEO, pentru că „a adus OMV-ul în CEO…”.

Lăcrămioara Pințea a încheiat parteneriatul cu OMV Petrom, ,,deal” din care CEO rămâne fără aproape 700 de hectare de terenuri și cu minus 410 milioane de euro. Petrom dă 76 de milioane de euro şi va primi ,,jumătate din orice, din pământuri, din energia pe 25 de ani de acum înainte”, după cum a dezvăluit jurnalista Oana Zamfir la emisiunea pe care o realizează la Antena 3.

Organele abilitate nu s-au autosesizat, deși presa locală semnala și un conflict de interese, fiindcă soțul fostei membre a Directoratului CEO se află în boardul Petrom, ea însăși fiind fostă angajată a companiei austriece.

Poate că, în memoria celor trei oameni care au murit nevinovați, se vor sesiza și organele.

Încă nu e prea târziu, deși doamna Pințea, mâna dreaptă a lui Virgil Popescu în CEO, a plecat fără să reușească, totuși, să închidă grupurile energetice de la Turceni și Rovinari, așa cum prevăzuse în planul de restructurare.

Pințea s-a cărat din Directoratul CE Oltenia, unde fusese plasată de Popescu în mai 2020, de bună voie, pentru un post baban la o companie suedeză, abia în ultimele zile ale anului trecut.

Apropo, familia lui Virgil Popescu mai are afaceri cu OMV? Dacă da, cine pe cine căpușează?

Săracul domn Popescu, câte surprize îl mai așteaptă…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.