Trădarea de la Bruxelles a lui Rareș Bogdan. Vot pentru secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor anti-COVID

FOTO: Youtube
FOTO: Youtube

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost singurul europarlamentar român din Grupul Partidului Popular European care a vota împotriva desecretizării contractelor pe care Comisia Europeană le-a încheiat pentru achiziționare vaccinurilor împotriva coronavirus.

Asta în condițiile în care Comisia Europeană a contractat și achiziționat sute de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, cu mult mai multe decât era necesar, și a aparițiilor de  informații despre posibile acte de corupție la cel mai înalt nivel al C.E., existând cereri ca cetățenii UE să aibă acces la acele contracte.

Numai România a achiziționat zeci de milioane de doze de vaccin care au rămas nefolosite, banii ducându-se pe apa Sâmbetei.

Și Terheș…

Deși în țara noastră se cere insistent o anchetă a procurorilor pentru a se stabili cât de legale au fost aceste achiziții, europarlamentarii români din Grupului Socialiștilor Europeni (PSD) și din Grupul Renew Europe (USR), cărora li s-au alăturat Rareș Bogdan (Partidul Popular European – PNL) și Cristian Terheș (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni – PNȚCD), au votat pentru ca contractele de achiziție a vaccinurilor anti COVID-19 să rămână secrete, fapt care va duce la creșterea neîncrederii cetățenilor în instituțiile UE.

Votul a fost exprimat cu prilejul aprobării Raportului pe 2020 al Ombudsman-ului European, echivalentul la nivelul UE al Avocatului Poporului din România.

Vezi documente și mai multe informații AICI, pe cetateanul.uk

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.