RoVaccinare, în scandal cu conspiraţioniştii: Decesele false sunt o bazaconie!

Reprezentanții RoVaccinare atrag atenția cu privire la informații false apărute pe internet cu privire la pandemia COVID. ”Total fals!”, spun aceștia.

„Cea mai recentă bazaconie: „Dictatura covyd”, mass-media mincinoasă și decese false din cauza COVID-19. TOTAL FALS! Videoclipul arată un protest ecologic din Viena!

O înregistrare video distribuită de mii de ori pe Facebook arată un reportaj TV cu ceea ce par a fi cadavre aliniate pe jos, dar unul dintre ele se mișcă. Mulți utilizatori de Facebook au interpretat scurtul videoclip ca fiind „dovada” că oamenii sau țările falsifică decesele cauzate de Covid-19.

CITEŞTE ŞI: Peste 10.000.000 de români au avut coronavirus! Anunţul ministrului Sănătăţii

Videoclipul este preluat dintr-un reportaj despre un protest organizat la Viena de grupul „Fridays for future”, care avertizează împotriva schimbărilor climatice.

Manifestanții simbolizează morțile cauzate de poluarea aerului și de schimbările climatice, nu încearcă să pretindă că sunt morți cu adevărat și nu există nicio legătură cu pandemia Covid-19, au confirmat organizatorii pentru AFP.

Acuzaţii la adresa mass-media

Pentru unii utilizatori, acest videoclip este o dovadă că mass-media sau alți actori nedefiniți falsifică moartea lui Covid-19. „Așa au prostit poporul cu televizorul….”, susține un utilizator care a distribuit videoclipul. „Dragilor dacă ați ști dumneavoastră CU ADEVĂRAT ce atrocități au săvârșit „eroii din linia întâi” conform protocoalelor la nivel mondial ați rămâne muți de uimire și ați zice că așa ceva e imposibil dar în realitate din păcate e posibil”, a scris un altul vorbind despre personalul medical.

Videoclipul a fost distribuit cu această afirmație falsă și în alte limbi, cum ar fi sârbă, spaniolă și poloneză.

Cu toate acestea, reportajul TV este despre un protest din 4 februarie 2022, împotriva lipsei de obiective naționale de reducere a gazelor cu efect de seră în Austria și organizat de grupul ecologist „Fridays for future” („Vineri pentru viitor”). Acesta nu are nicio legătură cu pandemia, iar „cadavrele sunt menite să fie un simbol”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizației”, scriu reprezentanții RoVaccinare pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here