Theodor Berna, aflat în arest la domiciliu, a fost eliberat și pus sub control judiciar

Theodor BernaOmul de afaceri Theodor Berna, aflat în arest la domiciliu din decembrie 2014 după ce fusese în arest preventiv într-un dosar în care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, a fost eliberat. El a fost plasat sub control judiciar de către judecătorii Curţii de Apel Ploieşti.

Theodor Berna este trimis în judecată, alături de şase persoane fizice şi de mai multe firme, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu calculat de către anchetatori la 100 de milioane de euro.

Berna a fost arestat preventiv în august 2014, iar în luna noiembrie a fost trimis în judecată, alături de alte șase persoane.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată si firmele controlate de Theodor Berna SC Tehnologica Radion SRL, SC Temix Construct SRL, SC Proiect Alfa Capital Constrcut SRL şi SC Teloxim Con SRL. Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În luna decembrie a anului trecut, Theodor Berna a fost plasat în arest la domiciliu.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este de 111.007.553 lei, iar din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, de 395.785.691 lei, se arată în dosar.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile lui Theodor Berna şi ale firmelor Tehnologica Radion SRL şi Teloxim Con SRL.

Tehnologica Radion a câştigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu statul. Numai în 2009 şi 2010 contracte de achiziţii publice de 386 de milioane de euro. Printre principalele contracte câştigate de-a lungul timpului de Tehnologica Radion se numără cele de reabilitare şi întreţinere de străzi sau drumuri în partea de sud a ţării, în judeţe precum Ilfov, Giurgiu sau Dolj. În București Tehnologica Radion câștigă licitații încă de la începutul anilor 2000. Ultima lucrare, care are și termenele de execuție depășite cu mai bine de un an este cea de pe șoselele Iancului și Pantelimon.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.