joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalȚeapă la ICR Londra. Evenimente culturale, pe banii artiștilor

Țeapă la ICR Londra. Evenimente culturale, pe banii artiștilor

-

Nici cultura nu mai e ce-a fost, și nici Institutul Cultural Român. Filiala ICR Londra a ajuns să tragă clapa unui artist, care a organizat un inedit eveniment artistic la Dublin.

Deși nu a avut niciun merit în organizarea expoziției „Caramitru – Beyond the Stage” / „Caramitru – dincolo de scenă“, semnată de fotograful, jurnalistul și teatrologul Florin Ghioca, filiala Institutului Cultural Român de la Londra, coordonată de Aura Woodward, după demiterea Catincăi Nistor, și-a arogat organizarea evenimentului cultural.

UPDATE 14 septembrie 2023 Într-un punct de vedere remis redacției, Florin Ghioca a precizat că informațiile prezentate în articol „nu sunt conforme cu realitatea” și „nu reflectă adevărul”. Precizăm că, ulterior apariției articolului, Florin Ghioca și-a schimbat punctul de vedere, dar nu în sensul că ar fi fost plătit pentru acest proiect.

Facem precizarea că informațiile ne-au fost confirmate, anterior publicării, chiar de către artist. Citiți declarația lui Florin Ghica la sfârșitul acestui articol.

CITEȘTE ȘI: Expoziție controversată de artă românească la ICR Veneția. Împletituri de nuiele, cu saci de porumb și de grâu

Cum a dat țeapă ICR Londra

Artistul Florin Ghioca, care a rămas cu un gust amar în urma acestei experiențe, este un cunoscut jurnalist, teatrolog, fotograf oficial al Teatrului Național din București și președinte fondator al International Association of Theatre Photographers (IATP).

„Expoziția „Caramitru – Beyond the Stage” / „Caramitru – dincolo de scenă“, semnată de Florin Ghioca, fotograf, jurnalist și teatrolog, va fi deschisă, în perioada 5-22 septembrie 2023, la Palmerston House din capitala Irlandei (Fenian St, Dublin 2). Vernisajul va avea loc marți, 5 septembrie 2023, ora 18.00, în prezența autorului fotografiilor. Evenimentul este organizat de ICR Londra, Ambasada României în Irlanda și Asociația Internațională a Fotografilor de Teatru, cu sprijinul AQUA Carpatica”, este anunțul postat de ICR Londra pe pagina sa oficială.

Numai că ICR Londra, al cărei misiune este reprezentarea, promovarea și protejarea culturii și civilizației naționale în țară și străinătate, nu a contribuit cu nimic la organizarea acestui eveniment cultural, dedicat atât românilor din Marea Britanie, cât mai ales britanicilor.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT ICR face implozie, precum submarinul Titan. Filiale din străinătate, lăsate fără bani pentru evenimente

ICR Londra a aprobat proiectul, dar… fără buget!?!

Expoziția, care are ecou mediatic, prezintă 36 de fotografii care surprind momente inedite: de la întâlnirea lui Ion Caramitru cu ASR Prințul Charles de Wales, aflat în vizită la Teatrul Național din București, la ceremonia decorării la palatul prezidențial, de la turnee și întâlniri cu diverse personalități ale lumii artistice și sportive, la fotografii din intimitatea cabinei la repetiții și momente amuzante sau mai puțin plăcute din interiorul teatrului.

Florin Ghioca (stânga), la vernisajul expoziției sale de la Dublin FOTO Facebook

Florin Ghioca a confirmat că ICR Londra, deși s-a lăudat cu proiectul său, nu l-a ajutat cu nimic în organizarea expoziției. Pe ultima sută de metri, oficialii instituției l-au anunțat că proiectul a fost aprobat, dar… fără buget!?!

Pus în fața acestei situații, artistul a fost nevoit, practic, să plătească totul: transport, cazare, masă, transportul fotografiilor etc.

Solicităm public ICR Londra să-și ceară scuze față de artist, dar și față de românii pe care i-a indus în eroare. Totodată, solicităm ICR să scoată de pe site-ul instituției comunicatul în care se lăuda că a organizat acest eveniment.

Florin Ghioca: „Am aflat cu stupoare din articolul scris pe site-ul cetățeanul.net niște informații care nu sunt conforme cu realitatea, nu reflectă adevărul (…). Personal, am o colaborare foarte bună cu ICR, atât personalul ICR Londra cât și cel al Ambasadei României m-au ajutat să duc la bun sfârșit acest proiect fotografic și personal în acest moment nu văd nicicum ca fiind reale și adevărate problemele ridicate de articolul din cetățeanul.net”, a transmis Florin Ghioca.

CITEȘTE ȘI: FOTOGRAFII DE ÎNGHEAȚĂ APELE. Corpul de Control al MAE minte în scandalul ICR Viena

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Ce mână moartă are Liviu Jicman la oameni: numai prostovani și inadecvați a numit, eșec pe linie.Oameni fara cv, fara calitati, fara cultura. Dar se întoarce Nistor la post la ICR Londra după proces și va fi spectacol. De la Mocirița la Marșul funerar al ICR Londra și ICR. Ce sfarsit de cariera tragic pentru Jicman, ar fi meritat sa fie ambasador undeva la țară:) Dar asa tot apa va turna in pahare pentru PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...