Polițiștii de la Serviciul Omoruri au mers joi la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din București spunând că vor să ajungă la șefa Secției ATI, pentru că au de efectuat o procedură.
De fapt, polițiștii aveau o ordonanță de la procuror prin care au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de anestezie și terapie intensivă din spital, în vederea realizării perchezițiilor informatice.
Citește și Mușamalizarea cazului morților de la Spitalul „Sf. Pantelimon”
Mai mult, spun surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul, în timp ce se efectuau aceste operațiuni, patru asistenți au fost chemați la parter pentru a discuta cu polițiștii. Nu se știe dacă acestora le-au fost ridicate telefoanele sau dacă au fost chemați doar pentru a oferi informații.
După ce telefoanele au fost ridicate, inclusiv cele ale unor medici ATI care se aflau în operație și au fost așteptați să le predea, acestora li s-a înmânat ordonanța și câte o copie a procesului verbal, ca justificare a realizării acestei proceduri. Ordonanța este semnată de procurorul Bogdan Octavian Muntianu.
Situația de fapt a dosarului
În ordonanță este prezentată situația de fapt a dosarului în care sunt inculpați medicii ATI Maria Miron și Mirela Păiuș, precum și asistenta Mariana Călin, iar asistenta Maria Pisică este suspectă. La finalul fiecărei ordonanțe scrie: “în cauză se impune ridicarea telefoanelor mobile aflate în posesia….(n.r. – numele fiecărui doctor ATI), deoarece acestea pot servi ca probă în procesul penal“.
Sursele Gîndul subliniază faptul că această descindere dovedește că procurorii caută argumente pentru a continua ancheta în care doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș sunt acuzate de omor calificat și tentativă la omor calificat, altele decât cele cu care nu au reușit să convingă instanța să le mențină starea de arest preventiv.
Cetățeanul TV