joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalVIDEO Scandal în Parcul Brâncuși. Negoiță a trimis buldozerele, cetățenii i-au pus...

VIDEO Scandal în Parcul Brâncuși. Negoiță a trimis buldozerele, cetățenii i-au pus pe fugă pe demolatori

-

Un mare scandal în Parcul Brâncuși a izbucnit în Vinerea Mare, încă de la primele ore ale dimineții, când primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a trimis utilajele să demoleze aleile.

Totul s-a întâmplat la nici 24 de ore după ce consilierul personal al primarului general Gabriela Firea i-a asigurat pe cetățenii din zonă că Parcul Brâncuși va rămâne zonă verde.

Însă colegul său din PSD Robert Negoiță nu s-a sinchisit și le-a dat ordin angajaților săi de la Primărie să continue operațiunea de demolare a parcului retrocedat de Sorin Oprescu. Utilajele inscripționate cu ”I Love Sector 3” și-au făcut apariția în parc înainte de ora 8,00 dimineața, în speranța că nu va fi nimeni prin preajmă să observe ce se pune la cale.

Numai că muncitorii năimiți de Negoiță au dat în parc de cetățenii din zonă care-și scoseseră câinii la plimbarea de dimineață și atunci a ieșit scandal în Parcul Brâncuși. Oamenii i-au luat la rost pe muncitori și pe șeful de echipă, un anume domn Stan, care însă a ripostat că are toate actele în regulă.scandal în Parcul Brâncuși

Și, într-adevăr, așa era. Un document oficial al Direcției Administrarea Domeniului Public din cadrul Primăriei Sectorului 3 dispunea demontarea mobilierului stradal, dezafectarea terenului de sport, a locului de joacă pentru copii și demolarea aleilor pietonale. Ceea ce era însă ilegal era faptul că lucrările au început fără ca la fața locului să fie amplasat un panou de identificare a investiției, obligatoriu atât în caz de construire câr și în caz de demolare. Când i s-a atras atenția asupra acestui lucru, domnul Stan a ripostat: ”Acuma vine și ăla”. Greșit”. Legea spune că întâi amplasezi panoul și abia apoi te apuci de treabă.

În cele din urmă, asaltați de cetățeni, angajații Primăriei Sectorului 3 au fost nevoiți să-și retragă utilajele. În urma mobilizării făcute pe grupul de Facebook Salvați Parcul Brâncuși, oamenii din zonă au început să-și parcheze mașinile la intrările în parc, pentru ca ulterior utilajele să nu mai aibă căi de acces în spațiul verde.

Scandal în Parcul Brâncuși, după ce Primăria Capitalei a dat asigurări că va stopa distrugerile

Acest scandal în Parcul Brâncuși a izbucnit la nici 24 de ore după ce reprezentanții Primăriei Capitalei au dat asigurări că vor stopa distrugerea acestui spațiu verde.

”Azi ne-am întâlnit la Primăria Municipiului București cu 10 reprezentați ai mai multor direcții și câțiva consilieri – atașat poza de la ședință și lista participanților. Noi am fost 7 reprezentați ai cetățenilor preocupați de soarta Parcului Brâncuși și reprezetantul EcoCivica, dl. Dan Trifu. Ne-am expus cererile – cele care se regăsesc și pe petiție, dintre care cele mai importante: oprirea desființării parcului, exproprierea la preț de spațiu de verde, refacerea parcului; și am încercat să obținem de la autorități un răspuns favorabil cererilor noastre. Reprezentanții PMB ne-au informat ca soluția se poate găsi doar împreună cu Primăria sectorului 3 și de aceea ne-au propus o întâlnire în trei: reprezentanții PMB, cei ai PS3 și noi – cetățenii. Întâlnirea probabil se va face după sărbători și va fi inițiată de către cei de la PMB (așa ne-a informat doamna Simona Butacu – consilier personal al primarului general al capitalei). Am înțeles că exproprierea se putea/se poate realiza și cu ajutorul PS3, dacă aceasta alocă buget pentru așa ceva. Exproprierea se realizeaza de către PMB, iar începerea acestor demersuri se va face după întâlnirea comună. În schimb finalizarea exproprierii și reintegrarea parcului Brâncuși în harta parcurilor din București este un proces de durată. Noi am cerut expres reprezentanților PMB să ne promită că pâna la începerea acestor demersuri, atât cât a mai rămas din parc nu va fi distrus. Ei nu pot promite așa ceva, dar ne-au asigurat că ne vor ajuta de câte ori cineva va mai încerca să distrugă ceva din parc”, a postat pe Facebook administratorul grupului Salvați Parcul Brâncuși, Roxana Mache.

Culmea cinismului. Chiar în dimineața în care utilajele Primăriei Sectorului 3 intrau să distrugă parcul, primarul Robert Negoiță posta pe Facebook: ” Soare, mult verde si primavara. Buna dimineata!”.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Încă o dovada ca ar trebui sa terminam odată cu prostia ăsta cu primăriile de sector și sa avem 1 singura primarie așa cum au toate orașele care se dezvolta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...