duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalRomânia, somată să stopeze tăierile ilegale de păduri în următoarele trei luni

România, somată să stopeze tăierile ilegale de păduri în următoarele trei luni

-

România va fi supusă unei proceduri de infrigement privind tăierile ilegale de păduri, a declarat, duminică, la Iași, europarlamentarul Thomas WAITZ-copreședinte al Partidului Verde European.

În ultimele două luni europarlamentarul austriac a vizitat mai multe locuri din Carpați și a constatat încălcări grosolane ale legislației și reglementărilor europene în domeniul conservării pădurilor.

Dumincă, europarlamentarul a vizitat pădurile din zona Dobrovăț-Bârnova-Bucium.

Thomas WAITZ a arătat că România are la dispoziție doar trei luni pentru a opri defrișările abuzive din Carpați.

„Se fură cantități mari de masă lemnoasă”

Thomas Waitz: „Am negociat strategia în domeniul conservării pădurilor în Parlamentul European. Am călătorit în toată Europa și am văzut diferite cazuri de păduri tăiate, unele devastate, care acum au nevoie de protecție. Acum am revenit în România, de data aceasta la Iași, să văd dacă această perdea verde care protejează orașul poate funcționa. Este foarte important să păstrăm această moștenire și mai ales să evităm schimbările radicale meteoclimaterice.

În ultima săptămână am fost în mai multe puncte din Carpați. Acum voi merge în pădurea de la Dobrovăț – Bârnova – Bucium. Am înțeles că sunt multe încălcări ale prevederilor europene în domeniu.

La sfârșitul vizitei voi înainta un raport asupra lucrurilor descoperite în teritoriu, la dumneavoastră. Până la urmă trebuie făcute presiuni asupra României pentru a respecta prevederile europene care privesc conservarea pădurilor. Trebuie să recunosc că am văzut multe defrișări în Europa, dar aici, în România, am văzut munți complet defrișați. Este un lucru care nu s-a întâmplat în alte țări europene. La dumneavoastră se fură cantități mari de masă lemnoasă.

Pădurea este un bun european și trebuie protejată. Există deja o procedură de infringement la adresa României și țara dumneavoastră are o ultimă șansă, de numai trei luni pentru a evita procedura, a spus Tomas Waitz, copreședinte al Partidului Verde European”.

La rândul său reprezentantul „Agent Green”, Raluca Nicolae, a precizat că, punctual pentru pădurile din județul Iași, se dorește inființarea Parcului Natural „Codrii Iașului” în localitatea Dobrovăț, iar suprafața de protecție forestieră din zonă să crească de la 1 la 50%, transmite RADIO IAŞI .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...