UE a pus ochii pe mafia pădurilor din România: Se cer legi aspre!

paduri virgine jaful pădurilor din românia

Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu, a explicat faptul că planul Comisiei Europene este de a planta peste 3 miliarde de copaci în toate țările Uniunii Europene.

În paralel, legislația din toate țările membre se va înăspri și vor fi pedepse mult mai dure pentru defrișările ilegale.

„Iniţiativa noastă de a planta trei miliarde de copaci merge înainte şi, în mai, vom crea o aplicaţie şi un site, deci un calculator oficial al numărului de copaci şi sper că, atunci când europenii vor începe să se implice, oraşele, municipalităţile, companiile, şcolile, vom putea chiar să depăşim numărul de trei miliarde de copaci.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a răbufnit la adresa UE: Am ajuns ca UE să ne impună cum să facem normele în România, astfel de directive sunt ilegale!

Ceea ce e cel mai important este să educăm oamenii, pentru că eu văd susţinere pentru program, dar, pe de altă parte, este foarte important să ştim ce fel de copaci e bine să plantăm, pentru ca ei să fie rezistenţi la viitoarele şocuri.

Proiect, susîn Europa

E bine să ştim că ei vor rezista în cazul unor secete şi aşa mai departe. Deci acesta este un aspect foarte important, mă bucur că mergem înainte şi că europenii susţin proiectul.

În ceea ce priveşte tăierile ilegale, desigur, este cea mai rea practică din câte pot exista în UE.

Cred că avem cazuri în unele state membre în care trebuie să înăsprim legile, şi nu mă refer aici numai la pădurari, ci şi la procurori, judecători, la poliţie, pentru că vreau să ne asigurăm că aşa ce va nu se mai întâmpla”, a declarat Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here