Radu Dinulescu: Primarul general Nicușor Dan a reușit să facă toate condițiile de trai groaznice

Specialiștii din Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului analizează „concluziile studiilor de fundamentare” care se vor afla la baza reglementărilor din viitorul Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei, a anunțat joi, 12 octombrie 2023, primarul general, Nicușor Dan.

În condițiile în care chiar azi, 16 octombrie, traficul este infernal prin București, Nicușor Dan afișează un optimism de mai mare râsul, vorbind de două scenarii pentru fluidizarea traficului în Capitală, până în anul 2035.

Citește și DOCUMENT Prefectul Capitalei confirmă dezvăluirile Cetățeanul: Primarul general Nicușor Dan nu poate controla Primăria Sectorului 2

În același timp, Nicușor Dan stă cu piciorul pe „frâna” urbanismului din Capitală, așa cum au avertizat, de-a lungul ultimilor trei ani, arhitecți și urbaniști.

Însă, primarul general anunță că are planuri și mai „mari”.  

”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care vor sta la baza reglementărilor din viitorul PUG. Cum va arăta traficul în 2035 în funcție de investițiile în dezvoltarea infrastructurii de circulație și care sunt măsurile care vor contribui la reducerea fluxului de vehicule au fost printre temele cel mai intens discutate astăzi de specialiști.

S-a lucrat pe două scenarii, iar cel optimist arată că putem avea un trafic mai lejer doar dacă realizăm proiecte majore precum autostrada de Centură și modernizarea zonei de sud a Șoselei de Centură care vor prelua parțial traficul de tranzit, investiții în extinderea rețelei de metrou, realizarea drumurilor radiale, dublarea liniilor de tren metropolitan pe anumite segmente.

Extinderea liniilor de tramvai, reorganizarea unor mari artere, crearea de piste de bicicletă, de benzi unice pentru transport public, regenerarea urbană a unor zone și crearea de spații pietonale, precum și regândirea sistemelor de parcare vor contribui de asemenea la fluidizarea traficului”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Specialist în drept administrativ și urbanistic, avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei – a declarat, susține, că primarul general al Capitalei este deja în campanie electorală pentru alegerile de anul viitor.

„Nicușor Dan a intrat în campanie electorală. Genul acesta de mesaje, cu «vom rezolva problemele legate de trafic, vom rezolva problemele legate de căldură, de termoficare, le vom rezolva pe toate în trei până la cinsprezece ani», înseamnă intrarea în logica unei campanii electorale.

Ceea ce face Nicușor Dan este să promită, ceea ce a făcut și acum trei ani și jumătate. Pune promisiuni pe masa electoratului și așteaptă să vadă ce se întâmplă”, declară Radu Dinulescu.

„A îmbolnăvit Bucureștiul din punct de vedere urbanistic”

„Lui Nicușor Dan nu i-a reușit vreun proiect, să-l înceapă, să îl termine, să rezolve din problemele pe care le are Bucureștiul. Dimpotrivă, a reușit să aducă alte și alte probleme Bucureștiului, să îl îmbolnăvească din punct de vedere urbanistic, să distrugă ce mai era de distrus în ceea ce privește traficul, să facă toate condițiile de trai groaznice, mă refer, în primul rând, la cetățenii care sunt legați la rețeaua de termoficare. Nu au apă caldă cu zilele, cu săptămânile…Vine iarna și ne întrebăm ce se va întâmpla în iarna asta…

De fiecare dată, Nicușor Dan a folosit expresia «un pic mai bine», fără să o definească”, punctează avocatul Radu Dinulescu.

El mai spune că autorizațiile de construire sunt blocate atât prin demersurile primarului general, cât și prin cele ale ONG-urilor pe care le controlează.

Cazul Parcul Tineretului

De exemplu, Asociația Salvați Bucureștiul este implicată în sute de litigii, iar o întrebare importantă este cea referitoare la proveniența banilor care sunt cheltuiți pentru onorariile avocaților.

Sute de mii de bucureșteni intră, în fiecare zi, cu mașinile în oraș și ies din oraș pentru că Nicușor Dan blochează orice fel de autorizație. Și le blochează cu mâna asociațiilor lui. Atacă ori el, ori partenera sa de viață, aceasta fiind membru fondator al Asociației pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural.

Autorizația de construire este atacată, dar nu este anulată după decizia instanței referitoare la PUZ Parcul Tineretului. Nicușor Dan speră ca obținând anularea acestui PUZ, definitiv, în recurs, să ceară, apoi, anularea autorizației de construire.

Se judecă de cinci ani această speță, iar Asociația Salvați Bucureștiul are sute de litigii. La un calcul simplu, dacă pornim de la zece mii de euro per litigiu, la avocați, fără taxe, ei cheltuie, în zece ani, un milion de euro numai pe avocați. Cum e posibil? De unde vin acești bani pentru distrugerea Bucureștiului?”, se întreabă Radu Dinulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.