DOCUMENT Prefectul Capitalei confirmă dezvăluirile Cetățeanul: Primarul general Nicușor Dan nu poate controla Primăria Sectorului 2

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a confirmat că primarul municipiului București nu are atribuții de control la verificarea legalității emiterii autorizațiilor de construire de către primarii sectoarelor.

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că primarul general Nicușor Dan își arogă atribuțiile prefectului și ale Inspectoratului de Stat în Construcții și se apropie din nou, periculos, de granița faptelor penale. El a somat Primăria Sectorului 2 să-i pună la dispoziție autorizațiile de construire emise, pentru a le verifica!?! 

Asta cu toate că singurii în drept să verifice autorizațiile sunt prefectul Capitalei și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Nicușor Dan a cerut să verifice personal nu mai puțin de 400 de autorizații de construire emise de Primăria Sectorului 2, în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, precum și toate documentele care au stat la baza emiterii acestora.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, nu s-a lăsat intimidat de somația primarului general și a cerut „arbitrajul” prefectului Capitalei.

Citiți la finalul articolului răspunsul prefectului Rareș Hopincă remis Primăriei Sectorului 2.

Prefectul dă de pământ cu primarul general: „Nicușor Dan nu își poate extinde atribuțiile, în mod arbitrar…”

Rareș Hopincă a argumentat pe lege că Nicușor Dan nu își poate extinde atribuțiile, în mod arbitrar, către domeniile gestionate exclusiv de primăriile de sector.

„Prefectul asigură verificarea legalității actelor administrative ale autorităților administrației publice locale și poate ataca în fața instanței de contencios administrativ actele acestora pe care le consideră ilegale (…)

Cu privire la respectarea disciplinei în urbanism și a regimului de autorizare a construcțiilor, precum și la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calității în construcții, Inspectoratul de Stat în Construcții este organul tehnic specializat care exercită, potrivit legii, controlul de stat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism și a regimului de autorizare a construcțiilor, precum și la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calității în construcții. (…)

Primarul municipiului București nu are atribuții de control cu privire la verificarea legalității emiterii autorizațiilor de construire de către primarii sectoarelor 1-6 ale municipiului București, normele speciale fiind de strictă interpretare, se arată în punctul de vedere al Prefectului.

Primarul general Nicușor Dan este unul dintre artizanii suspendării în instanță a PUZ Sector 2, suspendare care aruncă practic în aer sute de proiecte publice, în valoare de zeci de milioane, chiar sute de milioane de euro – unele finanțări europene, care vizează, printre altele, grădinițe, școli, săli de sport și chiar spații verzi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.