Primarul general Nicuşor Dan va plăti amendă de 510 lei pe zi

Nicușor Dan

Primarul general Nicuşor Dan va plăti o amendă de 510 lei pentru fiecare zi în care întârzie să achite daune morale de 5.000 de lei, ca urmare a „refuzului de a pune” pe ordinea de zi a CGMB un proiect de plan urbanistic zonal.

Nicuşor Dan, condamnat de Tribunalul Municipiului Bucureşti – comportament abuziv în detrimentul cetăţenilor. Judecătorul TMB Nicolae-Alexandru Ceslea i-a impus lui Nicuşor Dan să plătească amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi în care întârzie să le achite juristului Sabin Taclit şi arhitectului George Nicu daunele morale de 5.000 lei la care CAB l-a obligat definitiv pentru refuzul de a pune un proiect de PUZ pe ordinea de zi. Proiectul este gata din 2020. Condamnat la despăgubiri – Nicuşor Dan urmează să plătească daune de 510 pe zi”,  a scris liderul grupului PSD din Consiliul General al Capitalei, Aurelian Bădulescu, pe Facebook.

Primarul general Nicuşor Dan va plăti amendă

Bădulescu citează şi minuta sentinţei TMB nr. 5394/2022 din dosarul nr. 28097/3/2022:

„Respinge excepţiile prematurităţii şi inadmisibilităţii, ca neîntemeiate. Admite în parte cererea. Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Daniel Dan, la plata unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, pentru neexecutarea sentinţei nr. 7307/23.11.2021 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 14121/3/2021. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând să fie depusă la sediul Tribunalului Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 27.10.2022″.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.