Pițurcă, reținut de DNA

Victor Piţurcă, câștigător al Cupei Campionilor Europeni la fotbal cu Steaua București, a fost reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, au precizat surse judiciare.

UPDATE 14.12. În dosar a mai fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

Citește și Victor Piţurcă, probleme URIAŞE: Vizat într-o anchetă cu măşti pentru MApN

ProSport a scris că Pițurcă a fost chemat de procurorii anti-coruptie să dea explicații în legătură cu achiziția de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale. Este vorba despre un dosar mai vechi. În trecut s-au făcut deja mai multe percheziții și au fost deja audiate mai multe persoane.

Dosarul  este cunoscut sub numele de „Măști pentru MApN”

În perioada în care România era în stare de urgență, șeful direcției medicale MApN, generalul D.P., s-a ocupat de „operațiunea” de achiziționare a măștilor anti-COVID. Acesta l-a însărcinat pe șeful farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale. Era vorba, cu precădere, de măști întrucât Ministerul Apărării Naționale nu dispunea de sumele respective.

Prin urmare, șeful farmaciilor a luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti. Aceştia urmau să intermedieze relația cu o firmă chineză. După găsirea furnizorului cu ajutorul italienilor, generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani. Astfel a intrat pe fir Victor Pițurcă, conform prosport.ro.

În același dosar este audiat unul dintre șefii ROMARM. Din acest dosar, o parte din fapte au ajuns pe masa procurorilor DNA, în urma unei disjungeri către Parchetul anticorupție.

În dosarul lui Victor Pițurcă, procurorii au luat măsura reținerii și cu privire la directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu. În cauză, mai există și alți suspecți din sfera Ministerului Apărării Naționale. Acuzațiile se referă al achiziții de mărști medicinale de către unități ale MApN.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.