Victor Piţurcă, probleme URIAŞE: Vizat într-o anchetă cu măşti pentru MApN

Fostul selecționer Victor Pițurcă este implicat într-un dosar privind achiziția de măști sanitare pentru MApN, în timpul pandemiei de coronavirus.

CITEŞTE ŞI: ACHITARE SCANDALOASĂ Gigi Becali, scos nevinovat de judecătoarea Arghir de la Înalta Curte pe baza unor legi care nu existau la acea dată

Victor Pițurcă urmează să fie audiat de procurorii militari în această anchetă în care sunt suspectate fapte de corupție, dar și de evaziune fiscală. Cercetările au fost demarate deja, procurorii efectuând și o serie de percheziții la cei implicați.

Fostul selecționer Victor Pițurcă ar urma să fie audiat de procurori DNA într-un dosar penal ce vizează achiziția unei cantități importante de măști sanitare, pentru MApN. Conform unor surse judiciare, antrenorul va fi chestionat în legătură cu derularea contractului care datează din 2020.

Sursă de finanţare

La vremea respectivă, ministerul ar fi căutat o sursă de finanțare pentru achiziția și trasportul măștilor sanitare din China în România. Această sarcină, de a identifica finanțatorul i-ar fi revenit șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MAPN, de la vremea respectivă. Acesta ar fi apelat la doi italieni care au intermediat o relație cu un furnizor din China.

Rolul lui Victor Pițurcă ar fi fost de a finanța operațiunea printr-o firmă administrată de fiul său, Alexandru Pițurcă, Pav Green Energy SRL, care a plătit transportul echipamentelor. Compania condusă de fiul lui Pițurcă ar fi achitat transportul, asigurat de un avion din flota militară ucraineană, dar și măștile China Sichuan Linghton Intelligence Environmental Rrotection Industry CO LTD.

Echipamentele ar fi ajuns, mai apoi, din China, la o altă firmă românească, Helios Dentserv SRL, deținută de un apropiat al fostului selecționer, iar de aici au fost livrate către MApN.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here