duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalEXCLUSIV. Nicușor Dan, corigent la administrație!

EXCLUSIV. Nicușor Dan, corigent la administrație!

-

Cunoscutul activist pe probleme de patrimoniu cultural al Capitalei, Nicușor Dan, a fost declarat respins tocmai la domeniul în care susține că se pricepe. El nu a luat nici măcar notă de trecere la concursul pe care l-a dat pentru o funcție de director în Ministerul Culturii.

Enervat probabil că s-a aflat de „corigență”, Nicușor Dan rămâne mut și astăzi la întrebările despre eșecul care aruncă o umbră asupra competențelor pe care le proclamă public.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Nicușor Dan s-a vrut director de minister

Chiar în timp ce pregătea prima bătălie pentru Primăria Bucureștiului, Nicușor Dan a mai vânat o funcție grasă din administrația publică! „Catindatul” de la „Salvați Bucureștiul” a ochit fotoliul de șef al Direcției Patrimoniu Cultural, din cadrul Ministerului Culturii, care măcar aparent se potrivea mănușă, pe competențele declarate de șeful  Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Funcția pe care s-a zbătut să o obțină i-ar fi permis să controleze modul de autorizare a construcțiilor atât a celor din București, cât și din țară. După ce câștiga concursul, Nicușor devenea „bașcan” peste toate marile proiecte imobiliare.

Președintele asociației „Salvați Bucureștiul” a păstrat secretă candidatura pentru acest post și bine a făcut. Nu ar fi căzut deloc bine să afle alegătorii că Nicușor Dan nu știe despre patrimoniu cultural nici măcar de nota 4!

Nicușor Dan vrea iar la Primăria Capitalei
Nicușor Dan a vânat fotoliul de „bașcan”

CITEȘTE ȘI: Agenda deputatului USR Nicușor, specializat în blocarea în instanță a investițiilor autohtone

La concurs a știut doar de 3.94

Postul de director al Direcției Patrimoniu Cultural, din cadrul Ministerului Culturii, a fost scos la concurs în 2011, pe când Nicușor Dan se pregătea să dea bătălia pentru București, el chiar înscriindu-se în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei.

El și-a depus dosarul alături de alți doi candidați, dar la examen s-au prezentat doar el și Daniel Ioan Cherecheș. Cel din urmă a câștigat fără emoții concursul cu „expertul” Nicușor Dan.

Deapartajarea s-a făcut dealtfel chiar de la proba scrisă, cea eliminatorie, unde Nicușor Dan nu a obținut notă de trecere. Astfel, din punctajul maxim de 100 de puncte, șeful de la „Salvați Bucureștiul” a obținut doar 39.4 puncte, cu mult sub Cherecheș, care a primit 93.80 puncte. Altfel spus, Nicușor Dan a picat cu nota 3.94, notă care l-ar fi făcut de rușine și pe un școlar de gimnaziu.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan minte de îngheață apele. Candidat la Primărie, în război cu bucureștenii

Nicusor Dan

ANFP ascunde informația

Informația că activistul Nicușor s-a făcut de râs părea la prima vedere doar o bârfă pe culoarele Ministerului Culturii, dar nimic oficial. O adevărată Omerta! Am încercat atunci să verificăm informația la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), instituția care am aflat că a organizat concursul. Sub pretextul (altfel destul de dubios) al protejării datelor personale, ANFP a refuzat să ne pună la dispoziție datele solicitate. Mai precis, ANFP ne-a furnizat doar notele obținute de condidați, dar nu și numele acestora. 

Ziariștii de la Cetățeanul au putut confirma, din mai mult de trei surse, toate informațiile despre concursul organizat de ANFP, picat de „specialistul” în patrimoniu Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI: ACUZAȚII Nicușor D, sponsorizat de un dezvoltator imobiliar

Nicușor Dan păstrează tăcerea

Activistul a trecut sub tăcere usturătorul eșec și nu a considerat că ar fi fost nedreptățit în vreun fel de comisia de concurs, din moment ce nu a făcut o declarație publică în acest sens. Dacă ar fi avut suspiciuni că examenul a fost aranjat, Nicușor Dan ar fi ieșit sigur la atac, inclusiv pe rețelele de socializare, pentru a înfiera din nou „Mafia din Administrație”. O făcuse înainte de concurs, când exprimase critici virulente la adresa celor care gestionau atunci patrimoniul cultural.

Și acum Nicușor Dan refuză să vorbească despre examenul picat, care este adevărat că nu dă bine la CV-ul unui candidat la Primărie. Ziariștii de la Cetățeanul i-au solicitat activistului, încă de săptămâna trecută să comunice punctul de vedere, dar deputatul-activist a rămas mut.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Parerea mea este sa nu improscam cu noroi un candidat la Primaria Capitalei.Referitor la examenul pe care l-a picat , acest lucru i se poate intampla oricui .Oricui da un examen . Nota contracandidatului , cu un procent de raspuns de peste 98% este grozava . Grozav de suspecta . Omul asta e doxa de cultura si patrimoniu nostru cultural si ar fi trebuit pus ministru . Sunt convins ca ministrul de atunci nu ar fi scos un asemenea procent. Asa ca lasati-l pe Nicusor sa candideze ,sa castige Bucurestiul si sa-l vedem la treaba pe principii noi,de barbat tanar. Sus fruntea Nicusor , nu te lasa infrant si mai ales nu raspunde la aceste mizerii.Nu merita. Fii curat cum te stim.

  2. Asa se intampla cand te pricepi la toate. Sau te bagi unde nu ai nicio treaba.
    Sa Nu improscam cu noroi un candidat?
    Păi nu merita? Cu supra masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...