DOCUMENT Agenda deputatului USR Nicușor Dan, specializat în blocarea în instanță a investițiilor autohtone

Nicușor Dan
Deputatul Nicușor Dan stă mai mult prin sala de judecată decât în Parlament

Deși este parlamentar din 2016, activistul Nicușor Dan stă mai mult la tribunal decât la locul de muncă din Parlamentul României, unde este plătit din bani publici. În numele unor ONG-uri pe care le-a fondat sau cu care lucrează în parteneriat, deputatul face cereri de intervenție prin care solicită suspendarea unor investiții românești pentru lipsa a tot felul de avize (de regulă de mediu).

În foarte multe cazuri, acțiunile sale, deși respinse de instanțele de judecată, provoacă daune serioase dezvoltatorilor, nevoiți să plătească avocați pentru a surmonta complicațiile cauzate de acțiunile oengiste.

Nicușor Dan nu doar că apare în sălile de tribunal să susțină acțiunile ONG-urilor sale, dar face și muncă de avocat veritabil – face cereri de studiere a dosarelor, merge în arhive, citește și face copii xerox din dosare.

Sute de dosare pe agenda ONG-urilor lui Nicușor

Lumea Justiției a publicat în premieră inventarul impresionant de procese inițiate de haită de ONG-uri ale lui Nicușor Dan. Din documentul intitulat „Procesele Asociației Salvați Bucureștiul, în ordinea cronologică a depunerii acțiunilor” reiese că la secțiunea ”properties” este indicat drept autor „nicușor”.

Nicușor Dan
Autorul listei de procese este Nicușor

Agenda, care conține liste cu sute de procese (informații cu caracter public) ale unor ONG-uri păstorite de deputat, cu acțiuni și numere de dosare și, de multe ori, cu nume de judecători, este structurată pe următoarele categorii:

– Acțiuni de introdus

– Tabelul acțiunilor inițiate de Asociația Salvați Bucureștiul – care descrie etapele a 279 de dosare, cu soluții, nume de judecători, faze etc;

– Procesele Asociația ProDomo (înființată de același Nicușor Dan) – 11 dosare;

– Procese Asociația pentru Conservarea Patrimoniului (păstorită de același Nicușor Dan) – 27 dosare;

– Procese urbanism alte persoane – 19 dosare;

– Alte procese – 13 dosare;

– Procese în care intenționăm să întrăm;

– Procese în care am renunțat să întrăm.

Numele judecătorilor, notate cu grijă în agenda lui „Nicușor”

Nicușor Dan

De exemplu, la pagină 15 a agendei în format pdf, la prima poziție apare dosarul nr. 30021/3/2011*, în care Asociația Salvați Bucureștiul a lui Nicușor a pierdut în anul 2012, avându-l în complet pe judecătorul Amer Jabre într-un proces în care a cerut anularea HCGMB nr. 262/2006 privind lucrarea de utilitate publică de lărgire a drumului Buzești-Berzei. Se remarcă din toată agenda interesul deosebit al lui „nicușor” de a nota numele judecătorilor din respectivele dosare. De ce oare?

Tot legat de acest dosar, dar într-un ciclu procesual următor, Asociația lui Nicușor Dan a mai pierdut o dată prin decizia civilă nr. 7736 din 23.10.2014, a Curții de Apel București, în fața completului de judecători format din Amer Jabre, Alina Pohrib și Raluca Ioana Carpen, care a respins în mod irevocabil recursul reclamantei Asociației Salvați Bucureștiul, obligând asociația lui Nicușor Dan la plata unor cheltuieli de judecată de 10.000 lei.

În faza anterioară deciziei finale de la CAB din același dosar 30021/3/2011*, din ciclul doi procesual, de la Tribunalul București, judecătorul Petrică Gherghesanu a respins acțiunea Asociației Salvați Bucureștiul formulată împotriva Municipiului București că fiind tardiv formulată.

Nicușor Dan apare și în prezent în instanțele din Capitală

Nicușor Dan

Agenda electronică evidențiază doar procese din perioada 2010 – 2015. Câte s-or fi adăugat după 2015 când Nicușor Dan a devenit mai întâi consilier municipal iar apoi parlamentar USR?

Nicușor Dan nu s-a oprit, el apare și în prezent în instanțele din Capitală, cu predilecție la Secțiile de contencios administrativ de la Tribunalul București și Curtea de Apel București, în fel de fel de dosare în care atacă investiții românești și acte ale primăriilor și municipalitatilor legate de asemenea investiții.

Agenda are și o legendă: cu galben sunt marcate procesele pierdute (deloc puține la număr), cu mov procesele câștigate, iar cu verde procesele rămase fără obiect. În rest, zeci de nume de judecători care au comparut în cele peste 300 de dosare din perioada 2010 – 2015. Ce îl mai interesau numele judecătorilor pe vajnicul „nicușor”?

* Citiți aici integral agenda lui „Nicușor”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.