O calamitate nu vine niciodată singură. De la Zăroni la Daea

Din 6 martie 1945, cetățenii României nu sunt lăsați de către guvernanții lor nici măcar o zi să se plictisească.

Petru Groza a avut grijă, încă din prima zi a întâiului guvern comunist pe care l-a condus cu legendara sa nerușinare, să ofere circ românilor, dacă tot le luase pâinea de la gură, prin instalarea unui imbecil notoriu, pe numele său Romulus Zăroni, în fotoliul de ministru al Agriculturii.

Ca un adevărat precursor al demnitarilor post-decembriști avizi de doctorate, la vârsta de 40 de ani, în calitate de ministru al Agriculturii și Domeniilor, Zăroni a urmat Facultatea de Agronomie, cursuri fără frecvență, la București. Deh, calificare la locul de muncă! Cei care au trăit niște ani înainte de 1989 știu despre ce calificare era vorba.

Dar să revenim la ziua de astăzi, la seceta actuală și la boii noștri.

Pentru că atât pot, Iohannis, Ciolacu și Ciucă ne-au pricopsit, cred că a cincea oară, cu Petre Daea la ministerul păstorit cândva de Zăroni.

Acest Bulă al PSD și-a reintrat rapid în rol și a început să ne livreze circ, pâinea fiind deja prea scumpă, iar cozonacul rezervat pentru clasa conducătoare.

Bunăoară, Petrică al nostru, cunoscut și ca Spaima Cormoranilor, s-a dus, cu alai și mare tam-tam mediatic, într-una din nopțile trecute să inspecteze ogoarele țării. Cum noaptea pe la noi e întuneric, Bulă de la Agricultură ne-a luat pe toți de chiori și ne-a anunțat că nu e adevărat ce vedem noi, ci ce ne spune el.

Așa că a dat lumii de știre că, citez din Agerpres, „situaţia nu este disperată la nivelul ţării, nu sunt probleme în sistemele de irigaţii şi nu vor fi influenţe majore asupra preţurilor la raft din cauza lipsei de apă din sol”.

Dar ce să vezi? Fermierii i-au cerut, printr-o scrisoare deschisă, să declare stare de calamitate.

Acum e acum, calamitatea să declare calamitate?

Deocamdată analizează!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here