Japca de la Piața Reșița, investigată de procurori

Piața Reșița

Piața Reșița, din Capitală, administrată abuziv de firma familiei comisarului șef Constantin Negoiță, de la Antidrog, a intrat în atenția procurorilor. Corpul de Control al Miniserului de Interne, sesizat de ziarul Cetățeanul, a verificat modul în care familia polițistului a reușit să ocupe piața.

După ce au făcut verificări, inspectorii MAI au sesizat mai departe Parchetul, care va efectua cercetări.

Ce vor investiga procurorii

„Având în vedere principale concluzii rezultate, conducerea ministerului a dispus sesizarea organelor judiciare, pentru a fi efectuate cercetări, potrivit competențelor”, precizează Ministerul de Interne într-o adresă remisă redacției ziarului Cetățeanul.

Piața Reșița
Ministerul de Interne a sesizat Parchetul în legătură cu Piața Reșița

Anterior, Ministerul de Interne anunțase că a demarat un control în legătură cu ilegalitățile care se comit zilnic în Piața Reșița, după ce presa a dezvăluit că piața este raiul traficanților de țigări și de droguri, chiar sub ochii echipajelor de poliție.

Sub administrarea firmei familiei comisarului șef Constantin Negoiță, Piața Reșița ar fi devenit un focar de evaziune și activități ilicite, locul fiind binecunoscut pentru traficul cu țigări de contrabandă și de droguri.

Cum a fost luată cu japca Piața Reșița

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că Piața Reșița, una dintre cele mai importante piețe din Capitală, este ocupată ilegal de aproape zece ani de firma familiei polițistului Negoiță. Justiția a stabilit că firma Romsine Prodcomimpex SRL, administrată de soția lui Constantin Negoiță, a câștigat fraudulos licitația în urma căreia a preluat piața în administrare, în cadrul unui contract de asociere în participațiune. În urma unui proces penal care a făcut mari valuri în presă, primarul Marin Luțu a fost condamnat, iar contractul desființat.

Romsine a semnat cu administratorul piețelor din sectorul 4 două acte dubioase: un raport de lichidare și apoi un contract de partaj prin care toate clădirile pieței au fost trecute în proprietatea firmei lui Negoiță! Ilegal, au spus judecătorii.

Piața Reșița

Deși contractul de asociere cu primăria fusese desființat și nu mai avea nicio valoare, administratorii ilegali ai pieței au „convenit” cu directorul Piețelor, Ștefan Florescu, că trebuie să împartă averea din Piața Reșița, în baza art. 13 din contractul anulat deja de judecători.

Fără să aibă mandat din partea Consiliului Local al Sectorului 4, Florescu a încheiat ilegal un „contract de partaj” cu SC Romsine Prodcomimpex SRL, în care se recunoștea aportul acesteia în asocierea cu primăria (desființată de instanță) cu cele nouă corpuri de clădire din piață.

Clădirile din Piața Reșița au fost doar modernizate, NU construite

Prin contractul ilegal de partaj dintre Administrația Piețelor și firma Georgetei Negoiță s-a transferat proprietatea clădirilor la Romsine, pe motiv că acestea ar fi fost construite chiar de Romsine, în baza autorizației de construire nr. 159 din 01.04.2003, eliberată de Primăria Sectorului 4. Nimic mai fals!

Piața Reșița
Schița cadastrală atașată autorizației de construire dovedește că corpurile de clădire erau deja construite

Autorizația menționată este pentru „modernizare și recompartimentare piața agroalimentară Reșița”, nicidecum pentru construire.

Pe schițele care au stat la baza autorizației corpurile de clădire apar ca fiind deja construite. Același fapt îl reclamă acum la Tribunal și Primăria Sectorului 4!

Într-un drept la replică trimis la redacție, comisarul șef Constantin Negoiță a negat orice legătură cu firma Romsine Prodcomimpex, administrată de soția sa, Georgeta Negoiță, care ocupă ilegal Piața Reșița, în ciuda hotârârilor judecătorești. Constantin Negoiță nu a comentat însă niciodată moralitatea actelor și faptelor de comerț ale firmei controlate de soția sa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.