Generalul Ciucă comite sperjur aproape în fiecare zi

Mă întreb, foarte, foarte serios, dacă nu cumva Guvernul Ciucă a dat o Ordonanță de Urgență secretă prin care i-a scutit pe demnitarii statului și pe militarii în rezervă de respectarea jurămintelor de credință făcute României și poporului român.

Și cum să nu te gândești serios că o asemenea ordonanță există când, bunăoară, ieri am aflat de la președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de la ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și ei doi aflați sub jurământ, că multe capitole din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt secretizate?

Cine și de ce le-a secretizat? Ce înalți demnitari ai statului au avut interesul ca românii să nu afle ce au negociat cu Comisia Europeană? Nu cumva în capitolele secretizate este vorba de trădarea intereselor țării?

PNRR, așa cum am mai scris, nu este pentru români, ci pentru satisfacerea intereselor celor care butonează UE de la Bruxelles. Or, tocmai asta nu trebuie să aflăm, domnule președinte Iohannis, domnule premier Ciucă?

Citește și Politicianul lacom, ca porcul sătul: Decât p-asta, că e caldă!

Nu trădare este că, în loc să ia măsuri în sprijinul românilor care sunt în pericol să fie executați silit pentru că nu-și mai pot plăti facturile la curent, Senatul României, nu al Absurdistanului, n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să voteze Legea Decarbonizării – vai ce nume frumos! – prin care se legiferează: „Capacitățile de producere a energiei electrice pe bază de lignit și huilă rămase în funcțiune la 31 decembrie 2021 se retrag din exploatare și se vor închide sau conserva”?

Cum poate fi catalogată, în actuala situație, aprobarea, miercuri, de către Guvernul Ciucă a ORDONANȚEI DE URGENȚĂ privind prelungirea mandatelor Comitetului de Reglementare al ANRE?

Trădându-i pe cetățenii României, care sunt pur și simplu terorizați de facturile pentru consumul de energie, generalul Ciucă i-a confirmat în funcții, pentru încă șase luni, pe politrucii din fruntea ANRE, adică pe marii responsabili de dezastrul din sistemul energetic, care, potrivit legii, trebuiau să plece acasă.

Generalul Ciucă o fi jurat, încrucișându-și două degete, în calitate de prim-ministru, parlamentar și militar, să-i slujească doar pe „băieții deștepți” cultivați de partide și nu pe toți românii?

Iată alte câteva exemple de trădare a românilor și a României de către demnitarii ei:

-Falimentarea și vinderea termocentralei Mintia unor „investitori” irakieni.

-Scoaterea probei de „Limba română” de către fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, de la examenul de BAC.

-Punerea Justiției române, prin Legile Justiției promovate de ministrul Predoiu, susținute de președintele Iohannis și votate de parlamentarii PSD, PNL și UDMR, sub comanda directă a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), prin scoaterea din joc, contrar Constituției, a Curții Constituționale.

Exportul tuturor gazelor extrase din platforma noastră continentală din Marea Neagră, adică a zece la sută din necesarul de consum al României.

De enumerat aș mai enumera, dar îmi e c-o se-nsera și nu mai apuc să amintesc că toate instituțiile statului român, Justiție, Poliție, Servicii, Primării, Consilii Județene, Agenții, Autorități, Companii Naționale etc. etc., sunt nefuncționale sau funcționează prost, bătându-și zilnic joc de cetățeni.

În cel mai fericit caz, dacă nu sunt trimiși la plimbare, cetățenii care au o problemă sunt pasați de la o instituție la alta până se scârbesc și o lasă în plata Domnului.

Și distrugerea instituțiilor statului tot trădare e!

În încheiere nu pot să nu remarc că DNA s-a trezit la viață cu prilejul sosirii Laurei Codruța Kovesi în vizită de lucru în România. În cinstea aceste vizite, DNA a anunțat că i-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea, în dosarul TelDrum, și pe fugarul Sebatian Ghiță, pentru că a făcut praf digitalizarea României. Am, ca și în cazul Ordonanței secrete privind jurămintele, bănuiala rezonabilă că DNA nu a amânat trimiterea acestor dosare în judecată doar ca să facă frumos în fața procurorului șef european Kovesi, ci ca să se prescrie faptele.

Sper, totuși, că jurămintele depuse de demnitari să nu se prescrie vreodată.

De plătit, trebuie să plătească, mai devreme sau mai târziu!

N. B: Senatoarea Diana Șoșoacă, aflată și ea sub jurământ, a susținut, miercuri, de la tribuna Parlamentului, că tezaurul Băncii Naționale a României nu se mai află la Moscova, ci ba la Berlin, ba la Paris. Deși pare că se are foarte bine cu Rusia, cu limba rusă stă mai prost, asta fiind o posibilă explicație a balansului între Berlin și Paris. A tradus prost documentul primit.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.