Guvernul Ciucă își bate joc de români prelungind mandatele „specialiștilor” care au umflat facturile la energie electrică

Președintele ANRE Dumitru Chiriță ne costă 12. 000 de euro pe lună
Președintele ANRE Dumitru Chiriță ne costă 12. 000 de euro pe lună

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri se află și un proiect de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prelungirea mandatelor Comitetului de Reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), principala instituție a statului român vinovată că românii plătesc prețuri uriașe pentru curentul electric.

Probabil că Guvernul Ciucă a luat această decizie sfidătoare pentru toți românii ghidându-se după sloganul „să lăsăm specialiștii să lucreze”.

Citește și Contorul inteligent – singura soluție ca să plătim prețul corect la energia electrică. Guvernul Ciucă îi fură pe români ca ultimul șarlatan

Numai că „specialiștii” care au creat dezastrul din domeniul energiei electrice sunt niște politruci care încasează peste de 10.000 de euro lunar din banii românilor. Iar Guvernul Ciucă le mai bagă aceste sume colosale în buzunar încă șase luni, peste limita legală a mandatelor.

Lista „specialiștilor”

Dar să dăm și numele „specialiștilor” din Comitetul de Reglementare pe care guvernul Ciucă îi creditează în continuare la conducerea ANRE:

Dumitru Chiriță (foto), președinte, un electrician care a parvenit ca lider de sindicat convertit la pesedism. CETĂȚEANUL încă așteaptă lămuriri de la Dumitru Chiriță despre cum a reușit să facă în același timp studii de licență și de masterat.

Mircea Man, vicepreședinte, politruc, membru PSD, care trăiește din politică din 1990, când era vicepreședinte al FSN Maramureș.

Nagy-Bege Zoltan, vicepreședinte, susținut de UDMR. Director în ANRE, mare atenție, din iunie 2007, fără studii de specialitate. Înainte de a ajunge la ANRE, a fost, tot numit politic, consilierul Președintelui Aggenției Domeniilor Statului.

Iulian Iancu, membru, absolvent al Facultății de Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Petrol şi Gaze. Deputat PSD din 2004 până la numirea la ANRE.

Valeriu Steriu, membru, fost ministru al Agriculturii, membru PSD, absolvent al facultății de construcții de mașini.

Cornelia Sulger, membru, provenită de la CEZ Vânzare SA. Promovată din calitatea de președinte al Organizației de Femei a PSD Olt.

Gabriel Gheorghe, membru, despre care actualul ministru al Energiei, deputatul Virgil Popescu, declara, în octombrie 2017, după audierea acestuia la Parlament pentru postul de la ANRE:

„Mie mi s-a părut ceva strigător la cer. L-am întrebat pe președintele Consiliului de Administrație al Romgaz, care este și secretar de stat în Guvernul României, domnul Gabriel Gheorghe, cât este prețul la înmagazinare și mi-a spus ceva de genul 720 de lei pe MWh, în condițiile în care acest preț este de 21 de lei pe MWh la Romgaz, companie pe care o conduce, iar prețul gazelor la consumatorul final este 120-130 de lei pe MWh. Pe oamenii ăștia îi punem în comitetul de reglementare al ANRE. L-am întrebat dacă este membru de partid și a recunoscut că este ALDE. În ultimele zile am făcut tot felul de acțiuni vizavi de politizarea excesivă pe care Ministerul Energiei și ALDE o fac în companiile de stat, însă așa ceva este inadmisibil. Dacă tot e politic, să vină cu oameni competenți, dar cu asemenea oameni este greu să crezi că ANRE va funcționa mai bine”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here