miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalEXCLUSIV. Nou dosar penal pentru Pescariu și Primăria lui Onțanu!

EXCLUSIV. Nou dosar penal pentru Pescariu și Primăria lui Onțanu!

-

DOCUMENTE Pescariu DNA Surse apropiate anchetei ne-au confirmat că pe masa procurorilor DNA se află un nou dosar în care este investigat Dinu Pescariu. Procurorii verifică dacă Dinu Pescariu a folosit documente false sau nule de drept pentru a obține autorizații de construire false în baza Cutezătorii, pe când aceasta era domeniu public și aparținea Ministerului Educației

La sfârșitul lunii martie, procurorii DNA au clasat acuzațiile împotriva lui Dinu Pescariu, în cazul baza „Cutezătorii”, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. Motivul invocat de procurori: „nu există probe pentru a atrage răspunderea penală a acestuia dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Construcțiile din baza Cutezătorii, autorizate cu acte false

Cetățeanul.net prezintă documente care demonstrează că fundația Dinu Pescariu a prezentat documente mincinoase pentru a obține, de la Primăria sectorului 2, autorizații de construire pentru restaurante și centrre SPA. Primarul Neculai Onțanu și secretarul Toma Șutru au semnat autorizațiile ilegale!

Contractul de locațiune cu Ministerul Educației, nul de drept din 2003

Pescariu
Contractul de cooperare, semnat în 2001, a devenit nul în 2003, după încheierea unui contract nou, de locțiune între pescariu și RAAPPS, din partea statului. În contractul din 2001, Pescariu se obligă să nu schimbe destinația și specificul bazei „Cutezătorii”

În 2001, între Ministerul Educației și Fundația Dinu Pescariu s-a semnat un contract de cooperare în vederea întreținerii, modernizării și exploatării Bazei Cutezătorii – domeniu public al statului. Prin contract, fundația lui Dinu Pescariu își asuma mai multe obligații de investiții, iar construcțiile de orice natură, realizate prin investițiile făcute de Fundația Dinu Pescariu în Baza Cutezătorii, rămâneau în patrimoniul Ministerului Educației.
În 2003, când proprietarul bazei a devenit Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), contractul de cooperare cu Ministerul Educației a devenit nul de drept – a fost înlocuit de un contract de locaţiune cu RAAPPS. Prin noul contract, de locațiune, Fundația Dinu Pescariu se angaja să folosească terenul şi clădirile, timp de zece ani, contra unei chirii de 9000 de euro lunar.

Citește și Totul despre afacerea lui Dinu Pescariu la baza „Cutezătorii”. Zeci de milioane de euro din folosirea ilegală a domeniului public

În 2005, Guvernul Tăriceanu a trecut baza „Cutezătorii” la loc la Ministerul Educaţiei şi în domeniul public al statului, la insistenţa ministrului Mircea Miclea. Întoarcerea bazei la Ministerul Educaţiei şi în domeniul public al statului nu a mai însemnat însă revenirea acesteia în folosul elevilor. Dimpotrivă, la adăpostul contractului de locațiune semnat cu RAAPPS și sub privirea complice a demnitarilor de la Ministerul Educaţiei, tenismenul Dinu Pescariu şi tatăl acestuia, Dinu Mircea Pescariu senior, au început să ridice, una după alta, clădiri ilegale, care găzduiesc astăzi restaurante de lux şi cluburi cu spa. Cetățeanul.net dezvăluie, în premieră documentele ilegale care au făcut posibilă ridicarea construcțiilor de lux pe domeniul public al statului. 

Actele mincinoase

Dinu Pescariu s-a comportat şi se comportă pe domeniul public taman ca pe moşia proprie, fapt pentru care a primit sprijinul direct al primarului Neculai Onțanu și secretarului sectorului, Toma Șutru, trimiși în judecată pentru corupție în dosarele privind retrocedările lui Cristi Borcea.

În 2005, Ministerul Educației i-a intentat lui Pescariu proces de evacuare din baza Cutezătorii, proces care a durat însă ani de zile. Cât timp avocații au uzat de toate tertipurile legale pentru a prelungi procesul, Pescariu a început să construiască spa-uri și restaurante de lux pe domeniul public destinat Educației. „Am realizat că este nevoie şi de alte facilităţi. Acesta a fost primul astfel de club din Capitală şi cred că va rămâne astfel vreme îndelungată, deoarece pun foarte mult suflet în acest business”, spunea fostul tenisman, făcând referire la terasa La Provence, Pizzeria Capriciosa, cluburile Fratelli şi Cabaret., dar şi la clubul spa, terenul acoperit pentru Squash şi barul lounge.

De fiecare dată când a cerut eliberarea unui certificat de urbanism pentru obținerea autorizației de construire, edilii de la sectorul 2 au cerut ca Pescariu să prezinte acordul Ministerului Educației, deoarece acesta era proprietarul bazei, în numele Statului. Cum nu putea cere avizul Ministerului care-i cerea avizul, Dinu Pescariu a prezentat, ca dovadă a acordului Ministerului contractul de cooperare, act care era nul de drept din 2001!

Primarul Onțanu, dar mai ales Toma Șutru au luat de bun contractul prezentat de Pescariu. Complicitatea celor doi pare cu atât mai probabilă cu cât Pescariu cerea autorizație să contruiască spa-uri, centre de îngrijire corporală sau restaurante și cluburi de lux deși contractul de cooperare cu Ministerul Educației, chiar așa nul cum era, prevedea:

să nu schimbe destinația și specificul bazei;
-să investească în baza materială și să modernizeze terenurile de tenis;
-să înființeze o școală de tenis în scopul descoperirii și promovării de noi talente;
-să înființeze o secție de performanță (echipă) în domeniul tenisului;
-să asigure desfășurarea de activități extrașcolare pe perioada întregului an școlar;
-să creeze o bază solidă pentru educația fizică primară;
-să construiască o piscină și să înființeze o școală de înot.

Dovezile Cetățeanul.net! Falsul, în 3 pași

În continuare, filmul documentelor care probează că afaceristul a folosit acte mincinoase pentru a obține autorizații de construire ilegale, deoarece nu avea acordul ministerului Educației.

1. Pescariu este atenționat că nu are avizul Ministerului Educației

 

Pescariu
Pescariu este atenționat că nu are avizul Ministerului Educației

 

2. Pescariu prezintă contractul de cooperare (nul de drept!) în loc de acordul Ministerului

Pescariu
Pescariu a prezentat acte nule de drept, în loc de acordul Ministerului

În loc să prezinte acordul proprietarului, Fundația Dinu Pescariu prezintă contractul de cooperare din 2001, care nu mai era în vigoare și era nul de drept. Specialiștii consultați de
Cetățeanul.net ne-au declarat că prezentând în mod mincinos contractul de cooperare ca o pretinsă dovadă a acordului Ministerului Educației, pentru a se construi de fapt centre Spa, reprezentanții fundației trebuiau cercetați pentru fals și uz de fals.

3. Primarul Neculai Onțanu semnează autorizația de construire, pe baza documentelor false

Pescariu
Neculai Onțanu a semnat autorizația de construire, în ciuda documentelor false

În ciuda faptului că afaceristul nu a prezentat niciodată un acord al Ministerului Educației pentru construirea bazei, ba, mai mult, Ministerul Educației (proprietarul terenului) cerea în instanță evacuarea lui din baza „Cutezătorii” (!!!), Neculai Onțanu a semnat autorizația de construiere pentru Centrul spa.
La fel a semnat Onțanu pentru toate construcțiile ridicate ilegal de Pescariu pe domeniul public al statului!
Astfel, terenul cunoscut drept baza Cutezătorii, destinat practicării sportului de către copii talentaţi, inclusiv cei săraci, a fost transformat în bază de lux şi de fiţe pentru „elita” Capitalei.
Acum, baza este invadată de restaurante, cluburi şi terase construite ilegal, dar care bagă zeci de milioane de lei în conturile Pescariu&Co.
Dinu Pescariu s-a comportat şi se comportă pe domeniul public taman ca pe moşia proprie.
Toate clădirile ridicate potrivit metodei de mai sus au fost autorizate nelegal, ne-au confirmat
specialişti în drept.

Așteptăm ca procurorii DNA să finalizeze dosarul și să stabilească și împrejurările în care s-au produs falsurile comise la eliberarea autorizațiilor de construire, dar și modul în care autoritățile au acceptat uzul de fals descris mai sus.

Citește și Exclusiv! Ministrul Daniel Funeriu i-a redat lui Pescariu baza Cutezătorii, în 2010. Cum a făcut-o

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...