joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principal#coronavirus. „Legătura” dintre Streinu Cercel și Elena Ceaușescu

#coronavirus. „Legătura” dintre Streinu Cercel și Elena Ceaușescu

-

Planul, catalogat ca inuman de autorități, al medicului Adrian Streinu Cercel de a-i segrega pe bătrâni în perioada pandemiei de coronavirus a fost propus prima oară de Elena Ceaușescu. Soția dictatorului dorea și ea ca pensionarii să fie separați de restul românilor.

Prin 1983-1984, Elena Ceaușescu a lansat în Comitetul politic executiv al Partidului Comunist Român (PCR) ideea ca pensionarii să fie excluși din comunitățile orășenești. Ei urmau să fie strânși și deportați în organizări izolate, gen cămine-ghetou, sau să fie trimiși la țară, în cel mai bun caz.

„Orașul pensionarilor”, romanul din 1986 care sabota ideea Elenei Ceaușescu

Streinu Cercel

Propunerea Elenei Ceaușescu, care urmărea fără îndoială să scape de pensionarii de la cozi, care pătau imaginea socialismului biruitor, nu a prins rădăcini atunci, dar ideea a rămas. Doi ani mai târziu, regretatul jurnalist și scriitor Mihai Bărbulescu a înaintat Editurii Albatros, un roman despre „orașul pensionarilor”. Deși în aparență, povestea părea una idilică, în realitate Bărbulescu sesiza derizoriul și absurdul programării și uniformizării dorite de comuniști.

Critica subtilă a scriitorului nu a scăpat însă cenzurii criticilor aserviți comuniștilor. Cartea a fost respinsă de la publicare, dar copii.neoficiale au circulat prin diverse medii. „Orașul pensionarilor” a văzut lumina tiparului abia în 1992, după căderea cuplului Ceaușescu, părinții ideii „originale” a segregării pensionarilor.

Streinu Cercel
Scriitorul Mihai Bărbulescu (primul din dreapta) a fost jurnalist, după 1990, la Evenimentul Zilei și Ziua

După 30 de ani, aceeași aberațiea fost reluată de șeful institutului „Matei Balș”, medicul Streinu Cercel.

„Lagărele” lui Streinu Cercel

Proiectul doctorului Adrian Streinu Cercel propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor. Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului.

În planului doctorului Cercel grupele de risc sunt redefinite astfel:

-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;

-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;

-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani;

-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Potrivit documentului, „susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor”, iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale.

CITEȘTE ȘI: Streinu Cercel trimite bătrânii în „lagăre”. Rafael, fost consilier de stat: Streinu are creierul lipsit de oxigen

Klaus Iohannis, despre planul Streinu Cercel: O idee aberantă

Streinu Cercel
Mesajul lui Iohannis, pentru bătrâni: „A fost o propunere ABERANTĂ! Stați liniștiți, nu vine statul cu MĂSURI INUMANE! ”

Planul lui Adrian Streinu-Cercel pentru carantinarea bătrânilor a fost criticat extrem de dur. Chiar șeful statului a desființat proiectul, numindu-l o idee aberantă, inacceptabilă și totalitară.

„În nici un caz statul nu va veni să impună asemenea măsuri care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul 21​”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis a fost categoric dezinformat, afirmă medicul Adrian Streinu-Cercel, după demiterea sa

Premierul Ludovic Orban l-a criticat și el dur pe medicul Adrian Streinu Cercel. „Critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei și care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Cetățeanul TV

4 COMENTARII

  1. Este un gest uman a unui om care are bani si apreciaza munca acestor medici eroi, Statu ar trebui sa le dea acestor medici eroi care foarte multi sau imolnavit si chiar au si murit,tot respectul pentru oameni,medici

  2. Am auzit că ar fi nepotu nelegitim a lu dr. Mengele de pe vremea lu Hitler. :)))
    Sigur cineva a avut glume kgbiste in program:)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...