Conflictele de interese sparg ușa lui Iana, directorul Cimitirelor din București, dar acesta spune că nu le vede!

Iana
Directorul Emil Iana, șeful absolut al cimitirelor bucureștene, vrea să ne cerem scuze pentru dezvăluiri probate cu documente

Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) a trimis către Cetățeanul.net, sub semnătura directorului Emil Iana, o adevărată rafală de puncte de vedere la dezvăluirile publicate de noi.

Potrivit acestora, Administrația Cimitirelor ar fi ușă de biserică! Interpretând eronat rolul presei, directorul Emil Iana nu parte a fi dispus să remedieze geravele probleme pe care Cetățeanul.net le-a prezentant, cu documente.

Documentele probează conflictul de interese, Iana nu mișcă un deget

Pe 29 iunie 2016, directorul Emil Iana a aprobat angajarea în conducerea ACCU a lui Pavel Mihai, care era, până atunci acționar și administrator a două firme de servicii funerare, care fac afaceri în cimitirele din București – Holban Prod și Thanatos Imperial SRL.

Pentru a nu intra în incompatibilitate, Pavel Mihai, „programat”, cum ne-au spus surse din interior, să conducă unul dintre cimitirele Bucureștiului, și-a cesionat acțiunile și a ieșit din cele două firme, Holban Prod și Thanatos Imperial SRL.

Cetățeanul.net a dovedit, cu documente oficiale, înregistrate la Administrația Cimitirelor, că Pavel Mihai este în continuare șeful celor două firme și se află într-un grav conflict de interese!

Iana
Flagrant! de conflict de interese! Dovada că Pavel Mihai, angajatul Administrației Cimitirelor, conduce în continuare cele două firme de servicii funerare din care, oficial, a ieșit. Pe 29 iunie, el a depus cereri în numele acestora, cereri pe care le-a semnat ca administrator! Mai mult, a folosit și ștampilele firmelor cu care nu mai avea nicio legătură!

Mai multe detalii puteți citi aici

Ei bine, în ciuda evidențelor, în loc să recunoască flagrantul și să ia măsurile LEGALE ce se cuveneau, directorul Emil Iana cere Cetățeanul.net „retractarea publică urgentă a tuturor susținerilor defăimătoare la adresa  subscrisei  din  cadrul  textului  mai  sus mentionat; prezentarea   de  scuze  publice pentru vătămarea adusă dreptului subscrisei la onoare și reputație”.

Cum misiunea noastră este aceea a unei corecte și complete informări a cititorilor, publicăm punctul de vedere al directorului Iana. Citiți aici Raspuns Administrația Cimitirelor

Incompatibilitatea juristei detașată de Iana, semnalată chiar de Serviciul juridic

Tot în răspunsul de mai sus, Emil Iana susține că o altă salariată a Administrației Cimitirelor, Aurelia Podgordetekii, ar fi fost detașată legal în funcția de consilier juridic al Direcției Achiziții din ACCU. Or, Cetățeanul.net nu a afirmat că detașarea este ilegală, ci a întrebat care au fost motivele pentru detașarea la ACCU a unui jurist, Aurelia Podgordetekii, tocmai de la SC Holban Prod, firmă care efectuează lucrări funerare în cimitirele bucureștene. Cetățeanul.net a cerut ACCU să verifice dacă aceasta ar putea ajunge, în conflict de interese: „Astfel, cât de curând, Aurelia Podgordetekii ar putea aviza chiar lucrări sau contracte ale firmei care a «detașat-o» la ACCU”.

Iana
Juristul șef al ACCU i-a adus la cunoștință lui Emil Iana că detașarea Aureliei Podgortekii este ilegală. Sublinierile ne aparțin

Mai mult, Cetățeanul.net a intrat în posesia unui document oficial, prin care șeful serviciului juridic din ACCU îi cere directorului Iana să anuleze detașarea juristei, aflată, susține el, în incompatibilitate. Emil Iana nu i-a cerut și juristului șef să își ceară scuze.

Îi solicităm public lui Emil Iana, să precizeze cum a „selecționat” o firmă cu care ACCU se află în relații comerciale pentru a-i cere detașarea unui jurist și care au fost criteriile pentru care Aurelia Podgordetekii a fost considerată singura juristă capabilă să servească interesele ACCU? Sau, poate, și alte interese.

În zilele ce urmează vom continua și cu noi dezvăluiri despre activitățile controversate din cimitirele bucureștene, pe care Emil Iana le neagă, în loc să le ancheteze!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.