joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalAMINTIRI din PSD: Liviu Dragnea, ucenicul lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

AMINTIRI din PSD: Liviu Dragnea, ucenicul lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

-

Povestea despre intrarea și ascensiunea în PSD a lui Liviu Dragnea, spusă de Cozmin Gușă în emisiunea lui Luis Lazaruș, ar fi comică, dacă personajul principal nu ar fi fost unul dintre actorii principali ai tragerii în jos a României, în secolul XXI.

Când a trădat pe Traian Băsescu și PD, Liviu Dragnea era deja președinte al Consiliului Județean Teleorman și milionar în dolari, spune Cozmin Gușă, omul care i-a semnat carnetul de pesedist.

Dar, să-i dăm cuvântul lui Cozmin Gușă:

„Dragnea era beneficiarul lui Dîncu cu Coldea. S-a rugat de Dîncu ani întregi să-l împrietenească cu Coldea. Până la urmă i-a împrietenit. S-a întâmplat înainte de alegerile din 2015 când a preluat ce avea să preia de la Ponta, care a plecat în urma scandalului Colectiv.

Dar, înainte să fie președinte executiv, se împrietenise cu Coldea.

Dîncu i-a împrietenit.

Coldea a văzut că Dragnea e promițător, adică e botanist.

„Ăsta are și putere, e și botanist, e numai bun. Hai să-l facem! Să-i dăm putere. Îi dăm putere. Îl chemăm să ne taie porcul. Vin și cu Codruța și ne taie porcul (…)

Și l-au lăsat pe Dragnea să vină la putere, i-au sugerat o serie de prim-miniștri. În afară de Sevil Shhaideh, restul i-au fost sugerați. A vrut să facă el o voinicie.

Înțelegerea era să-l pună pe Dîncu prim-ministru. S-a temut că Dîncu e prea intelectual și îi ia partidul. S-a sucit și a pus-o pe directoarea de investiții a lui Nicușor Constantinescu de la CJ Constanța, Sevil Shhaideh. Așa a cunoscut-o el pe Sevil Shhaideh, el fiind ucenicul grupului de la Constanța.

Dragnea a învățat meserie politică de la Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinski.

Acolo a cunoscut-o pe Sevil Shhaideh…

Eu i-am semnat carnetul de intrare în partid lui Dragnea în prima săptămână din iunie 2001. El dezertase de la PD-ul lui Băsescu și a venit să intre în PSD, spunând „domne m-am săturat de Băsescu”.

Și era o achiziție bună. L-au adus de mână Mitrea cu Oprișan.

Marian Oprișan era șeful lui Dragnea.

Și a venit el, săracul, foarte modest îmbrăcat ca să facă impresie, că e băiat modest de la Teleorman, dar prea modest… Eu știam că el are bani. Făcuse afaceri cu blugi, cu radiocasetofoane, cu Turcia, cu astea…

Pe la Teleorman, pe acolo, era bogat, bogat…

A venit la întâlnire în cabinetul de prim-ministru al lui Năstase. Eram cu Năstase, cu Cozmâncă și cu Miki Șpagă, pregăteam congresul.

L-au adus Mitrea cu Oprișan. A venit cu niște sandale d-alea de piele și cu ciorapi flaușați. Niște pantaloni de stofă cu genunchi, de tractorist ușor lucioși și cu o geacă de imitație de piele. A venit să ne arate că e sărac, dar era milionar în dolari.

Ne-am uitat la el, am discutat cu el și eu l-am întrebat: Domne, dar de ce ai venit chiar așa îmbrăcat? Știu că nu ești așa necăjit.

Nu, domne, că am venit de la muncă direct, sunt președinte de Consiliul Județean…

Bun, mi-am dat seama că e mincinos… a plecat el de acolo și zice Năstase:

„Hai, bă, să-l luăm, e președinte de Consiliu Județean, hai să-l luăm! Primește-l la partid, fă-i carnet de partid și la congres, acum, îl băgăm în Consiliul Național”.

L-am chemat pe Dragnea la partid, i-am făcut carnet și l-am băgat în Consiliul Național.

După aceea, negăsindu-și locul prin partid, s-a dus către zona Constanța, care Constanța e Teleorman x 10.

A devenit învățăcelul lui lui Mazăre, lui Constantinescu și al lui Strutinski.

Îl luau prin Brazilia, prin Marbella…

Când plecau ei cu avioane private, hop și Dragnea. Legătura lui cu Brazilia e de la Radu Mazăre, el era șeful pe Brazilia… Nicușor Constantinescu era pe altele.

Și, a învățat ușor, și pe măsură ce partidul a decăzut, în perioada Geoană s-a infiltrat ca secretar general.

L-a trădat pe Geoană în 2009. A intermediat întâlnirea dintre Elena Udrea, Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, care i-au dat voturile lui Băsescu și Geoană a pierdut…

Tot timpul Băsescu l-a sprijinit pe Dragnea, fără probleme”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...