luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalAlertă la Ministerul Economiei! Biroul de Metrologie Legală, virusat cu RENAR

Alertă la Ministerul Economiei! Biroul de Metrologie Legală, virusat cu RENAR

-

Pe 25 octombrie 2022, instanța din Craiova a obligat Ministerul Economiei să îl reangajeze pe Fănel Iacobescu ca șef al Biroului Român de Metrologie Legală, instituție de stat. Dacă decizia va fi menținută și de Curtea de Apel atunci BRML îl va avea director tocmai pe cel devoalat de Corpul de Control al primului ministru că ar fi prejudiciat instituția.
Cât a fost director general BRML, Fănel Iacobescu ar fi mutat competențele și venituri ale organismului de stat, pe RENAR, ONG-ul pe care îl păstorește.

Conflict de interese cât metrologia românească

Astfel, pe 14 ianuarie 2019, Fănel Iacobescu, ca director general interimar al BRML a emis un ordin prin care activitatea de metrologie a laboratoarelor de stat trebuia atestată de ONG-ul RENAR, unde tot el era președinte. Același ordin a avut ca efect că o parte din sursele de venit ale organismului de stat au revenit RENAR, asociația privată condusă de același Iacobescu.

Abia după 9 luni și după plecarea lui Fănel Iacobescu a putut fi emis un ordin prin care să fie salvate veniturile instituției de stat, care fuseseră translatate la RENAR de fostul director general. Citiți mai jos ce a scris Corpul de Control al primului ministru în raportul publicat în Monitorul Oficial.

Fănel Iacobescu

Ministerul Economiei a confirmat, într-o adresă către ziarul Cetățeanul, că raportul Corpului de Control al primului ministru a fost trimis la DNA și Curtea de Conturi.

Fănel Iacobescu

Cine este împăratul acreditărilor din România. Fabrica de bani și interese RENAR

19 ani de conducere „temporară” a BRML

Fănel Iacobescu a fost directorul general interimar (fără concurs) al Biroului Român de Metrologie Legală și a condus „temporar” timp de 19 ani (2000 – 2019), timp în care nu a fost organizat niciun concurs pentru ocuparea definitivă a funcției.
Demn de precizat este că Fănel Iacobescu a fost pensionat la data de 20 august 2018 dar anterior pensionării, Iacobescu și-a aprobat lui însuși participarea la un concurs de consilier gradul IA la serviciul Corpul de control propriu. Cum era de așteptat, Fănel Iacobescu a ieșit câștigătorul concursului în fața comisiei compusă din trei subordonați ai săi. Contractul de muncă a fost semnat pe 13 august 2018, de „salariatul” Fănel Iacobescu, iar „pentru” directorul general Fănel Iacobescu a fost semnat de directorul general adjunct. Prin acest concurs, pe lângă logica elementară și bunul simț, au fost încălcate atunci mai multe prevederi legale.
La patru zile de la pensionarea lui Iacobescu, ministrul economiei Dănuț Andrușcă a semnat un ordin prin care l-a numit iarăși pe Fănel Iacobescu să exercite, „cu caracter temporar” funcția de director general al Biroului Român de Metrologie Legală.

Florin Spătaru, ministrul economiei: „intenția de ocupare sine-die a funcției pentru care nu a dat concurs”

Înlăturat din funcție pe 7 martie 2019, data la care i-a încetat „exercitarea cu caracter temporar a funcției contractuale de conducere ca director general al Biroului Român de Metrologie Legală, Fănel Iacobescu a obținut în instanță anularea ordinului și repunerea pe funcția de director general al BRML, în ciuda solicitării de bun simț a ministrului Florin Spătaru – „vă rugăm să aveți în vedere netemeinicia cererii de chemare în judecată, cu atât mai mult cu cât prin cererea reclamantului (Fănel Iacobescu – n.r.) nr.3728/24/08.2018 (urmare a căreia a fost repus în funcție de ex-ministrul Dănuț Andrușcă”, Fănel Iacobescu solicită «Subsemnatul … îndeplinind condițiile legale de pensionare din funcția de director general al BRML, Vă rog respectuos să-mi permiteți să-mi finalizez proiectele începute în cadrul BRML prin numirea mea, cu caracter temporar, până la numirea altei persoane, ca director general al BRML». Din cererea adresată nu rezultă intenția de ocupare sine-die a funcției pentru care nu a dat concurs”.

Fănel Icobescu
Florin Spătaru, ministrul economiei

Judecătorii Tribunalului Craiova au ales însă să demonstreze că Justiția nu este doar legată la ochi, dar că uneori suferă și de sindromul turnului din Pisa. Rămâne de văzut dacă și judecătorii de la Apel vor considera că Fănel Iacobescu musai trebuie să revină la butoanele BRML în ciuda incompatibilităților și conflictelor de interese pe care ocuparea funcției le-ar genera cu ONG-urile moșite și/sau controlate de Fănel Iacobescu.
Citește detalii aici – Caracatița RENAR. Cine face legea pe piața acreditărilor, sub nasul Ministerului Economiei

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...