Răfuială în interiorul Justiţiei: Şefii CSM şi ÎCCJ, ceartă ca la uşa cortului cu şeful DNA pentru Secţia Specială

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu au părăsit joi lucrările Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, după nici jumătate de oră de la începutul şedinţei în care se dezbate proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Şedinţa, la care era prezent şi ministrul justiţiei, Stelian Ion, a debutat cu mai multe schimburi de replici în contradictoriu referitoare la proiectul de lege, şedinţa fiind deschisă de preşedintele Comisiei juridice, Mihai-Alexandru Badea.

Ce spune şeful DNA

Înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a fost „o insultă” pentru majoritatea procurorilor şi judecătorilor, a declarat, joi, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, la dezbaterile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor privind proiectul de desfiinţare a SIIJ. Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, au părăsit ședința acuzând că „discuțiile sunt politizate”.

Aviz negativ

„La momentul înfiinţării acestei secţii a fost primit aviz negativ de la CSM în două rânduri. De asemenea, în Adunările generale, care sunt reprezentative pentru judecători şi procurori, s-a votat într-o proporţie covârşitoare pentru desfiinţarea acestei secţii în toamna anului 2019, deci peste 85% dintre toţi procurorii şi peste 75% dintre judecători. Acum aveţi pe masă un aviz negativ din partea CSM, dar, dacă detaliaţi voturile, constataţi că majoritatea au fost pentru desfiinţare, dar solicitau unele garanţii”, a declarat în Parlament, șeful DNA, Crin Bologa, citat de Agerpres. El a spus că, în cazul desfiinţării acestei secţii, DNA este pregătit să preia anchetele.

CITEŞTE ŞI: Procurorii DNA, în RĂZBOI cu CSM din cauza SIIJ: Nu ne lăsăm intimidaţi!

„Eu am venit să vă asigur în numele DNA că, în momentul în care se va desfiinţa această secţie şi competenţa va reveni Parchetelor, exact ca înainte de înfiinţarea acestei secţii, DNA va încerca şi va reuşi să facă anchete profesioniste şi echidistante şi cu echilibru în ceea ce priveşte anchetarea procurorilor şi judecătorilor pentru fapte de corupţie”, a adăugat acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.