sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalNicușor Dan și Radu Mihaiu l-au ajutat pe ginerele lui Sile Cămătaru...

Nicușor Dan și Radu Mihaiu l-au ajutat pe ginerele lui Sile Cămătaru să dea o lovitură de 2 milioane de euro

-

Primarul general Nicușor Dan și primarul sectorului 2 Radu Mihaiu au băgat în buzunarele unui personaj cunoscut în lumea interlopă nu mai puțin de 2 milioane de euro, sub pretextul exproprierii unui teren viran, de la marginea Capitalei, pentru amenajarea unui parc.

Beneficiarul tunului este Emanuel Dan, zis „Manu Bombardieru”, ginerele temutului interlop Sile Cămătaru.

„Perseverența” lui Nicușor Dan: A băgat de trei ori în Consiliul General proiectul exproprierii

Anterior, Nicușor Dan mai încercase de două ori să treacă acest proiect de votul consilierilor generali, dar nu a reușit. A treia încercare a fost cu noroc.

În octombrie 2023, Direcția Juridică și Direcția Patrimoniu au întocmit un report de specialitate comun, o adevărată pledoarie pentru „asigurarea creșterii calității factorilor de mediu și a stării de sănătate a populației”. Asta cu toate că terenul pe care se dorește amenajarea parcului se află la marginea Capitalei, într-o zonă de case în care în mai toate curțile sunt pomi și spațiu verde.

Primarul general Nicușor Dan este cel care a semnat referatul de aprobare a exproprierii în favoarea interlopului Manu Bombardieru, fără a observa vreuna dintre problemele terenului.

De la început, întreaga afacere a avut iz de țeapă. Toate indiciile arată că terenul cu pricina, de 10.234 mp, situat pe strada Moroeni, la nr. 56A, a fost cumpărat special pentru a stoarce de la stat banii de expropriere. În momentul în care l-a achiziționat, Manu Bombardieru știa foarte bine că terenul, amplasat pe locul unei foste pepiniere, este încadrat la subzona „V1 – parcuri, spații verzi publice cu acces nelimitat”, deci nu se putea construi nimic pe el, nici case, nici blocuri, nici magazine, nici clădiri de birouri. Evident, se ridică întrebarea firească: cine cumpără un teren pe care știe că nu-l va putea valorifica niciodată imobiliar? Mai ales în cazul unui membru al unui clan interlop, recunoscut pentru profituri directe.

Valoarea terenului lui Manu Bombardieru a fost umflată de două ori

Înaintea lui Manu Bombardieru, s-a mai încercat introducerea acestui teren în circuitul bănos al exproprierilor. În august 2020, Primăria Sectorului 2, pe raza căreia se află terenul, o fostă pepinieră pe care se află acum mai multe sute de copaci, a întocmit documentele necesare exproprierii, pentru a le trimite, spre aprobare Consiliului General al Municipiului București.

Evaluarea s-a făcut după grila notarială, fiind stabilită la 107 euro/mp. În total, pentru cei 10.234 mp, proprietarul urma să primească puțin peste un milion de euro. Se pare că hârtiile făcute de Primăria Sectorului 2 nu au mai ajuns însă la Consiliul General al Capitalei, cel care trebuie să avizeze exproprierile, iar afacerea s-a amânat. Cât timp a fost nevoie pentru a se dubla prețul exproprierii.

Demersurile au fost reluate în forță de către noul proprietar al terenului și după ce Nicușor Dan, „salvatorul” spațiilor verzi, a ajuns în fotoliu de primar al Capitalei.

La 30 decembrie 2020, în plină pandemie, terenul din strada Moroeni 56A ar fi fost cumpărat de Emanuel Daniel Dan.

În aprilie 2023, la inițiativa primarului USR Radu Mihaiu, Consiliul Local al Sectorului 2, controlat de USR – PNL, a aprobat o nouă hotărâre pentru exproprierea terenului deținut de ginerele lui Sile Cămătaru. Asta cu toate că în 2019 CL Sector 2 aprobase o hotărâre similară.

Astfel, în numai 3 ani, terenul interlopului, pe care nu se putea construi nici măcar o baracă, a crescut în valoare ca Făt-Frumos: de la 1.095.038 euro, a ajuns să fie cotat la 1.907.002 euro (187 euro/mp)!?!

Contactat de Cetățeanul, primarul Radu Mihaiu a susținut că, în 2020 prețul a fost scos din burtă, fără nicio fundamentare, și din acea hotărâre lipseau studiul de oportunitate și studiul de fezabilitate aferente exproprierii.

Cine este Manu Bombardieru

Emanuel Daniel Dan a încercat tot felul de afaceri. Pandemia a fost o oportunitate pentru ginerele lui Sile Cămătaru de a câștiga sume considerabile. Presa a relatat că interlopul a fost capul unei grupări care ar fi comercializat măști contrafăcute de milioane de euro.

O anchetă jurnalistică a relevat că interlopii vindeau la negru măști de protecție false, când medicii din spitale nu aveau de niciunele. În spatele afacerii ilegale se ascundea clanul Cămătaru, iar din depozitele clandestine a plecat marfă de milioane de euro, inclusiv spre instituțiile statului, printre care și Unifarm, după cum se laudau chiar cei care intermediau vânzările.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...