miercuri, mai 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăLacul Sărat este portocaliu. Vezi aici care este explicația și ce efecte...

Lacul Sărat este portocaliu. Vezi aici care este explicația și ce efecte are asupra sănătății

-

Un fenomen neobișnuit se întâmplă zilele aceastea cu apa Lacului Sărat, din Brăila. Turiștii care au ajuns în zonă au observat că lacul are culoare portocalie. Administratorul bazei de tratament spune că de vină sunt: apa scăzută si cantitatea foarte mare de iod din lac.

„Apa lacului este foarte scăzută în această perioadă, iar la suprafața lacului s-a ridicat o mare cantitate de iod. S-a mai întâmplat acest fenomen în urmă cu câțiva ani. Se întâmplă destul de rar.Turiștii nu au de ce să își facă griji, apa este foarte sănătoasă pentru organism și are calități terapeutice excelente”, ne–a explicat Ion Tănase, administratorul bazei de tratament Flora.

Tănase spune că această culoare portocalie pe care o are Lacul Sărat va dispărea odată ce turiștii vor veni, vor intra în apă iar iodul se va amesteca cu nămolul.

Lacul Sărat de la marginea municipiului Brăila este cunoscut atât în ţară cât şi în străinătate pentru calitățile sale terapeutice. Datorită conţinutului ridicat de iod, rezultat în urma descompunerii anaerobe a unei specii de nevertebrate, artemia salinas, nămolul rezultat ameliorează zeci de afecţiuni. Nămolul este de culoare neagă, ca păcura, este lucios și cu miros caracteristic foarte puternic.

Încă de acum 100 de ani, mii de oameni din toată țara veneau și se tratau aici de afecţiuni reumatismale, afecţiuni traumatice, artritele, scrofuloza, tuberculoza localizată, bolile sistemului nervos, afecțiuni ale măduvei spinării, albuminuria, sifilisul, dermatozele (psoriazisul în primul rând), “boli de femei”, paralizia infantilă, scleroza şi multe altele.

Principalii factori naturali de cură ai Lacului Sărat

  • apa sulfatata, clorurosodică, magneziana concentrată a lacului are un grad ridicat de mineralizare, de peste 80 g/l, si
  • favorizează dezvoltarea unei microfaune care îi conferă calităti terapeutice deosebite
  • namolul sapropelic ce se extrage din lac are un conținut ridicat de hidrogen sulfurat si este utilizat pentru tratarea unei game însemnate de afectiuni reumatismale.

 

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Culoarea portocalie a dispărut pe naiba până la 17 august. Cu așa administrator ca Tănase ăsta, ce să te mai miri de starea lacului. Chiar și o simplă căutare pe google după „salt lake turns orange” îți dă informația că e un fenomen determinat în lacurile sărate de creșterea salinității urmare scăderii nivelului apei, care generează colorarea în portocaliu a algei microscopice Dunaliella Salina. E cea mai comună cauză, sigur că pot fi și altele. Nu am înțeles din ce motive, la creșterea salinității această algă secretă BETACAROTEN, de unde și culoarea portocalie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cine va prelua dosarul lui Vlad Pascu

0
Judecătoarea Ancuţa Popoviciu a fost recuzată înainte de ultimul termen al procesului în care este judecat Vlad Pascu, adolescentul drogat care a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai de anul trecut, de caz urmând să se...