sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDNA confirmă - dosar pentru fapte de corupție la Spitalul Sfântul Pantelimon

DNA confirmă – dosar pentru fapte de corupție la Spitalul Sfântul Pantelimon

-

Direcția Națională Anticorupție a confirmat pentru ziarul Cetățeanul că are un dosar penal deschis pe fraudele de la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon”.

Ancheta procurorilor DNA bate însă pasul pe loc de mai bine de doi ani de zile, în ciuda probelor consistente strânse la dosar.

Anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Ancheta a fost realizată cu lucrători ai Direcției Generale Anticorupție

La întrebarea adresată de ziarul „Cetățeanul” dacă procurorii anticorupție au în lucru un dosar pe fapte de corupție la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, oficialii DNA au răspuns: „Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în acest moment, în cauza respectivă fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Prin urmare, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat. Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o eventuală faptă penală”.

Potrivit informațiilor noastre, dosarul de la DNA a fost instrumentat împreună cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție. În cursul investigației ar fi fost realizate mai multe înregistrări audio – video care probează achiziții frauduloase, întocmirea de caiete de sarcini „pe măsura” anumitor firme, pentru ca acestea să câștige licitațiile și să încheie contracte cu spitalul, pe bani frumoși, sau cu facturi achitate de spital, fără ca produsele să fi fost livrate.

Cum de stă o astfel de anchetă „in rem” de doi ani de zile (dosarul este deschis în 2022), cu asemenea investigații realizate, știe poate cel mai bine, procurorul Dan Manole, cel care instrumentează cazul. În contextul scandalului uriaș de la Spitalul Pantelimon, unde presa a dezvăluit grave aspecte cu privire la investigații RMN „la negru”, operații fictive care fraudează bugetul asigurărilor de sănătate, furturi de medicamente din spital, legături dubioase între persoane din conducerea spitalului cu mafia serviciilor funerare, angajări fără concurs și încă multe altele este revoltătoare maniera în care DNA instrumentează un dosar precum fraudele de la Pantelimon.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...