Beizadeaua judecătorului Ion-Tudoran, avocat fără patalama

Ion-Tudoran

Cercetat penal de trei unități distincte de parchet pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat Alexandru Ion-Tudoran, odrasla fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, continuă să pledeze la bară.

Anchetele penale ale procurorilor bat pasul pe loc, așa că falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran, fiul fostului judecător de la Curtea de Apel București Ion-Tudoran (foto), cel care a făcut praf celebrul dosar Băneasa, își vede liniștit de treabă, relatează jurnaliștii de la ziarul Național.

Mai nou, Tudoran-junior este anchetat și de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru evaziune fiscală.

Fără a fi avocat înscris în vreun barou din România, Alexandru Ion-Tudoran, și-a reprezentat în instanță chiar și tatăl judecător, dosar în care a folosit tipizate falsificate.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Decizia Înaltei Curți din dosarul Băneasa care îl face praf pe judecătorul Ion Tudoran

Procurorii tergiversează dosarele penale

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au deschis în iulie 2019 o anchetă. Deși de peste un an de zile se fac cercetări „în cauza penală în ce privește faptele numitului Alexandru Ion-Tudoran”, punerea în mișcare a acțiunii penale întârzie să se producă, notează jurnaliștii. Între timp s-a mai descoperit că falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran a mai profesat  la Judecătoria Ploiești și în dosarul 1414/204/2015, soluționat în urmă cu câteva zile.

Tot pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii este anchetat Alexandru Ion-Tudoran și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. În luna iunie, procurorii de la Cornetu au declinat cauza către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, pe motiv că avocații pot fi cercetați penal doar de procurorii de la parchetele superioare. Cum însă Alexandru Ion-Tudoran nu a fost vreodată înregistrat în România ca avocat, Parchetul Curții de Apel București a trimis înapoi dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. 

Ion-Tudoran

CITEȘTE ȘI Judecătorul Ion-Tudoran, bolnavul psihic cu pistol și permis de port-armă

Potrivit unui răspuns oferit ziarului Național de procurorii de la Cornetu, în luna octombrie anul curent cercetările se efectuau în cauza 1916/P/2019 nu doar asupra faptei, ci și asupra persoanei Alexandru Ion-Tudoran. Punerea în mișcare a acțiunii penale întârzie însă, nu se știe de ce.

O situație asemănătoare se înregistrează și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea. Aici, același Alexandru Ion-Tudoran este anchetat penal în dosarul 3048/P/2019.

CITEȘTE ȘI Judecătorul Ion-Tudoran suferea și de polineuropatie diabetică, boală incompatibilă cu profesia de magistrat

Un judecător l-a tras pe dreapta pe fiul lui Ion-Tudoran

În timp ce procurorii parcă așteaptă prescrierea faptelor, un judecător a stabilit deja, definitiv, că Alexandru Ion-Tudoran nu a fost și nu este avocat.

Pretinzând că este avocat cu drept de a profesa în România, Alexandru Ion-Tudoran l-a reprezentat pe Dumitru Paul Laurențiu în dosarul de executare 14531/212/2018 de pe rolul Judecătoriei Constanța.

CITEȘTE ȘI În timp ce judeca dosarul Băneasa, Ion-Tudoran se trata cu medicamente pentru demență, schizofrenie și tulburări bipolare

La fel ca în multele cauze, Tudoran a depus în instanței, pentru a proba calitatea de avocat, înscrisuri pretins a fi emise de Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid. Numai că președintele de complet s-a sesizat și a solicitat la data de 08.06.2018 „dovada înscrierii avocatului Ion Tudoran Alexandru în tabloul special ținut de barourile române, în condițiile art. 97 și ale art. 13 alin. (6) din Legea nr. 51/1995, precum și ale statutului profesiei de avocat”.

La termenul din 16 iulie 2018, Ion-Tudoran a încercat să convingă judecătorul că își desfășoară legal activitatea de avocat în România. „Prin Notele de ședință înregistrate la data de 16.07.2018, s-a arătat că începând cu data de 17.09.2014 domnul avocat Ion Tudoran Alexandru a dobândit calitatea de avocat în Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid, iar profesia de avocat se exercită în România în temeiul Legii nr. 51/1995, fiind anexat certificatul nr. 4729/15.03.2017 interpretat și tradus de traducător autorizat Hristodorof Crina Maria”.

CITEȘTE ȘI Dosarele penale ale fiului judecătorului Ion-Tudoran, ținute la sertar de procurori

Ion-Tudoran junior nu a făcut dovada calității de avocat

Cum însă Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, dar și Directiva Consiliului din 22.03.1977 (76/249/CEE) și Directiva 98/5/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16.02.1998 stipulează că „un avocat care dorește să profeseze într-un alt stat membru decât cel în care și-a obținut calificarea profesională este obligat să se înregistreze la autoritatea competentă din acel stat”, judecătorul a cerut, în mod corect, dovada înregistrării   lui Alexandru Ion-Tudoran la unul din barourile UNBR. Evident, Ion-Tudoran junior nu a avut ce să prezinte.

Ion-Tudoran

„Deși citat cu mențiunea de a depune dovada înscrierii avocatului Ion Tudoran Alexandru în tabloul special ținut de barourile române, în condițiile art. 97 și ale art. 13 alin. (6) din Legea nr. 51/1995, precum și ale statutului profesiei de avocat, nu s-a depus niciun înscris în acest sens. Totodată instanța a procedat și la verificarea tabloului avocaților. În concluzie se constată că domnul avocat Tudoran Alexandru Ion înscris în registrul Ilustrului Colegiu al Avocaților din Madrid nu figurează înscris în tabloul avocaților străini al vreunui barou component al UNBR, conform art.24 și 25 din Legea 51/1995”, a consemnat judecătorul din dosarul  14531/212/2018.

Așa că instanța a admis, prin hotărârea 10383 din data de 15.10.2018, excepția lipsei calității de reprezentant legal al contestatorului cu consecința anulării cererii.

CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Judecătorii au inventat donații de terenuri

Decizia Judecătoriei Constanța, confirmată de UNBR

Decizia Judecătoriei Constanța de a stabili definitiv că Alexandru Ion-Tudoran nu este avocat și nu are drept de a practica în România este confirmată de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR). Conform unui răspuns oferit de UNBR ziarului România liberă, fiul lui Ion-Tudoran ar fi încercat să devină avocat cu drept de practică, însă nu a susținut examenele aferente. Ba, mai mult, cum existau și înscrisuri prin care Alexandru Ion-Tudoran pretindea și că este avocat bulgar, membru al Baroului din Sofia, s-au cerut lămuriri pe care odrasla judecătorului nu le-a mai adus. Astfel că Alexandru Ion-Tudoran nu a fost înscris niciodată în Tabloul avocaților străini ce profesează în România.

Am încercat să-l contactăm pe Alexandru Ion-Tudoran pentru a obține un punct de vedere, dar nu am reușit. Vom reveni atunci când vom obține punctul său de vedere.

Ion-Tudoran

CITEȘTE ȘI Dosarul Băneasa – Sentința de la balamuc, anulată de Curtea Supremă

Tatăl lui Ion-Tudoran junior, „călăul” dosarului Băneasa

ion-tudoran, dosarul Băneasa

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, care a inventat probe în celebrul dosar Băneasa pentru a putea „naționaliza” cel mai mare complex comercial din România, a pronunțat sentința penală nr. 115F în data de 23 iunie 2016. Ion-Tudoran i-a condamnat atunci, printre alții, pe Ioan Niculae Alecu, rectorul USAMV București, la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată. Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru complicitate la „fapta” lui Alecu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.