DOCUMENT Decizia Înaltei Curți din dosarul Băneasa care îl face praf pe judecătorul Ion Tudoran

Popoviciu, afacerea Băneasa, Nicolae Marin, ion tudoran, dosarul Băneasa

Judecătorul Corneliul Bogdan Ion Tudoran, care a inventat probe în dosarul Băneasa pentru a se putea „naționaliza” cel mai mare complex comercial din România, a încălcat dreptul la apărare al inculpaților.

Este concluzia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a desființat sentința aberantă din dosarul Băneasa, motivată de la Psihiatrie de judecătorul Ion-Tudoran, și a trimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel București.

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au publicat motivarea hotărârii Curții Supreme.

„Lipsa motivării constituie o încălcare a dreptului la un proces echitabil (…) Dreptul apelanților la un proces echitabil a fost încălcat din cauza faptului că judecătorul cauzei nu a redactat o motivare scrisă a soluției”, este concluzia instanței. 

CITEȘTE ȘI În timp ce judeca dosarul Băneasa, Ion-Tudoran se trata cu medicamente pentru demență, schizofrenie și tulburări bipolare

Curtea Supremă: Ion Tudoran nu mai era magistrat atunci când a redactat sentința

ion-tudoran, dosarul Băneasa
Ion-Tudoran a redactat motivarea sentinței din dosarul Băneasa când nu mai era judecător

Înalta Curte de Casație și Justiție a aflat ce știa toată lumea: judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București NU mai deținea calitatea de magistrat la momentul redactării motivării sentinței din dosarul Băneasa, aceasta fiind astfel lovită de nulitate absolută.

Ion-Tudoran a dispus „naționalizarea” terenului de 224 de hectare pe care a fost construit mall-ul Băneasa, demolarea tuturor construcțiilor existente pe aceste terenuri, dar și instituirea unor popriri asigurătorii asupra conturilor deținute de cei condamnați în acesdt dosar.

După ce a dat sentințele adacadabrante din dosarul Băneasa – atât latura penală cât și cea civilă (aberant!), judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, poreclit Zeus din cauza atitudinii sale în instanță, a ajuns să fie vânat de procurori într-un dosar în care, la rândul său, este cercetat pentru mai multe fapte care au legătură atât cu bunurile sale, cât și cu activitatea desfășurată în calitate de magistrat.

CITEȘTE ȘI Dosarul Băneasa – Sentința de la balamuc, anulată de Curtea Supremă

Curtea Supremă: A fost încălcat dreptul la un proces echitabil

Înalta Curte a arătat că lipsa motivării constituie o încălcare a dreptului la un proces echitabil care nu poate fi remediată în alt mod decât prin trimiterea cauzei spre rejudecare: „Dreptul apelantilor la un proces echitabil a fost încălcat din cauza faptului că judecătorul cauzei nu a redactat o motivare scrisă a soluției”.

Lipsa motivării constituie o încălcare a dreptului la un proces echitabil care nu poate fi remediată în alt mod decât prin trimiterea cauzei spre rejudecare în considerarea dublului grad de jurisdicție în materie penală, garantat de art. 2

Protocolul nr. 7 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. (…) Judecata a avut loc în prima instanța în față unui judecător profesionist, în complet de judecător unic, iar legea procesual penală internă statua în sensul că judecătorul care conduce procesul și care examinează direct probele este cel care ar trebui să dea soluția și să redacteze în scris, la cererea părților, motivele referitoare la aspectele de fapt și de drept relevante, dispoziție ce nu a fost respectată întrucât judecătorul s-a pensionat ulterior pronunțării soluției, fără să redacteze o motivare scrisă”, au notat magistrații de la Înalta Curte.

CITEȘTE ȘI Adevărul despre dosarul Băneasa. Erori judiciare orchestrate de un judecător internat la Psihiatrie

Dosarul Băneasa, cea mai mare eroare judiciară

Dosarul Băneasa, Ion-Tudoran
Terenul expropriat de stat și dat școlii de agricultură este același pe care se află astăzi complexul comercial din Băneasa, magazinul Ikea și Ambasada SUA

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că dosarul Băneasa, în care s-a dispus confiscarea terenurilor și clădirilor din cel mai mare complex comercial din România, conține o fraudă de proporții uriașe. Judecătorul Corneliu Ion-Tudoran a decis confiscarea bunurilor pe baza unui document inventat, o așa-zisă donație a prințesei Maria Bibescu către statul român.

În dosarul Băneasa, în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, judecat la Curtea de Apel București, nu s-a depus niciun document în acest sens. Mai mult, nici procurorii DNA nu au auzit vreodată de așa ceva!

Am luat legătura cu istorici, cercetători de arhive, experți tehnici, am obținut documente istorice despre terenurile din Băneasa care au aparținut contesei Montesquieu, fostă Maria Bibescu.

Ne-am extins ancheta și asupra terenurilor alăturate. Nici vorbă de vreo donație! Toate terenurile din Băneasa au fost expropriate de statul român și nicidecum primite ca donație. Acest fapt schimbă radical lucrurile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.