Judecătorul Ion-Tudoran suferea și de polineuropatie diabetică, boală incompatibilă cu profesia de magistrat

judecator, csm, ion tudoran, Popoviciu, ion-tudoran, dosarul Băneasa

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, care a inventat probe în dosarul Băneasa, bolnav psihic încă din anul 2016, a mai ascuns ani buni că suferea și de  diabet zaharat tip II cu polineuropatie diabetică. Cu toate acestea, judecătorul a continuat să împartă dreptate, iar sentințele sale i-a nenorocit pe mulți.

Diabetul zaharat tip II cu polineuropatie diabetică este una dintre cele mai grave complicatii ale diabetului, care se manifesta prin leziuni ale nervilor. Diagnosticul este menționat în externarea judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Spitalul Floreasca,  document prezentat opiniei publice tot de fiul acestuia, Alexandru Tudoran.

Ion-Tudoran a judecat dosare grele, deși suferea de disfuncții cognitive

Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a ascuns că de această formă complicată de diabet care se manifesta prin leziuni ale nervilor, dublată de deteriorarea funcţiei cognitive asociate demenţei vasculare (demenţă multiinfarct), afecţiunilor degenerative asociate demenţei (demenţă senilă şi presenilă de tip Alzheimer, demenţă Parkinson).

În ciuda acestor afecțiuni recunoscute drept incompatibile cu profesia de magistrat, Ion-Tudoran a continuat să judece dosare grele.

Așa s-a ajuns și la sentița abuzivă de confiscare a terenului (peste 224 hectare) pe care este construit mall-ului Băneasa și la condamnarea la ani grei de închisoare a omului de afaceri Puiu Popoviciu.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Judecătorii au inventat donații de terenuri

Anchetă și la Poliția Rutieră?

Ion-Tudoran, Dosarul Băneasa
Judecătorul Ion-Tudoran a reușit să-și reînoiască permisul de conducere, deși suferea de boli psihice

La fel de grav este și faptul că judecătorul Ion-Tudoran, diagnosticat cu boli psihice, ar fi reușit să-și reînoiască permisul de conducere.

Conform informațiile deținute de Național, Brigada Rutieră București derulează o anchetă în acest caz, nefiind exlusă deschiderea unei anchete penale împotriva medicului de familie Enea Ina Svetlana, care nu a informat autoritățile despre faptul că pacientul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, posesor de permis auto, este de mult timp sub tratament cu substanțe psihotrope.

CITEȘTE ȘI: Judecătorul internat la Psihiatrie Ion-Tudoran, lăsat de poliție să se urce la volan

Ion-Tudoran trebuia suspendat din funcție

Judecătorul Ion-Tudoran ar fi trebuit să-și anunțe imediat superiorii, care mai departe ar fi sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea dispunerii unei expertize medicale.

Potrivit Art. 60 din Legea 303/2004 privind statutul magistraților, un judecător trebuie suspendat din funcție atunci când suferă de o boală psihică, ce îl împiedică să-și exercite funcția în mod corespunzător. Suspendarea din funcție a magistratului se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii. Boala psihică se constată printr-o expertiză de specialitate, la sesizarea președintelui instanței sau, după caz, a conducătorului parchetului, iar suspendarea din funcție se dispune pe perioada recomandată de comisia medicală de specialitate.

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băneasa – Sentința de la balamuc, anulată de Curtea Supremă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.