duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPapa Francisc, supărat pe România: O nebunie!

Papa Francisc, supărat pe România: O nebunie!

-

Papa susţine că suplimentarea cheltuielilor statelor occidentale în domeniul apărării în urma invaziei ruse în Ucraina e ”o nebunie”: Mi-a fost ruşine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască două procente din PIB pentru armament.

Papa Francisc a criticat, joi, creşterea cheltuielilor pentru apărare ale statelor occidentale în urma invaziei ruse în Ucraina, calificând-o drept o ”nebunie” şi a spus că trebuie găsită o nouă cale de echilibrare a puterii mondiale, relatează Reuters.

CITEŞTE ŞI: Povestea unei românce l-a impresionat pe Papa Francisc | VIDEO

Războiul din Ucraina este un produs al ”vechii logici a puterii care încă domină aşa-numita geopolitică”, a precizat suveranul pontif.

Răspunsul real nu implică mai multe arme şi mai multe sancţiuni, a mai spus el.

Supărarea

”Mi-a fost ruşine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască două procente… din PIB pentru achiziţionarea de armament ca răspuns la ce se întâmplă în prezent. O nebunie”, a afirmat liderul Bisericii Catolice.

Papa Francis a spus că este nevoie de ”un mod diferit de a guverna lumea globalizată, nu arătându-ţi dinţii, aşa cum se face acum, ci o modalitate diferită de a încadra relaţiile internaţionale”.

El nu a făcut nicio sugestie cu privire la modul în care ar putea fi făcut acest lucru.

De când a început războiul, suveranul pontif a criticat în mod implicit Moscova, numind războiul din Ucraina ”o agresiune nejustificată” şi denunţând ”atrocităţi”. Cu toate acestea, Papa Francisc nu a menţionat explicit numele Rusiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...