1 Decembrie: Militari români, dar şi trupe din Franţa, Polonia, Moldova, Turcia şi SUA, la parada de la Bucureşti

1 DecembrieDefilarea de 1 Decembrie aduce în Piața Constituției din Capitală peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP. La parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi SUA.

Potrivit MApN, evenimentul care va avea loc luni în Capitală este programat să înceapă la ora 11.00. Ca totul să iasă bine, repetiţia generală a paradei va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 8.00.

Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc luni, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori, transmite MApN.

Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Eroilor Sanitari – Şoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Vasile Milea – Bulevardul Timişoara.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.