duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVIDEO Lideri de sindicat din învățământ, acuzați de „ sabotaj, cumetrie și...

VIDEO Lideri de sindicat din învățământ, acuzați de „ sabotaj, cumetrie și parazitism”

-

Neînțelegeri între sindicate și cadre didactice la Galați. Profesorii acuză faptul că sunt sabotați de către cei care ar trebui să-i reprezinte.

Tensiunile au apărut după ce profesorii au fost anunțați că mitingul de joi, 8 iunie, din fața Palatului Prefecturii, nu mai are loc, deși era programat cu o zi înainte. Decizia i-a nemulțumit pe profesorii greviști, care s-au mobilizat și au ieșit în număr mare în stradă, la Galați.

„Ni s-a spus că vom picheta Prefectura azi. Dimineață, ce să vezi? Am aflat că au  programat o ședință, cu o oră înainte de începerea pichetării, astfel încât să nu putem să ne mobilizăm. Protestul nu slăbește, protestul continuă.  Greva este a noastră, nu a liderilor de sindicat. În ce luptă cel din colțul tău este cel care își spune să renunți?  Este vorba de ceea ce se întâmplă azi aici. Suntem sabotați de lideri de sindicat. Nu cred că e vorba de șantaj, cred că vorba de cumetrie, de parazitism. Sindicatele sunt aici pentru a ne reprezenta pe noi. Am de la mine pentru domnii de la sindicat demisia”, a reclamat un profesor de istorie.

Pe de altă parte, liderii de sindicat spun că este o neînțelegere, iar greva continuă. „Federațiile au făcut o adresă comună prin care s-a solicitat fiecărui membru de sindicat să-și exprime opțiunea dacă sunt de acord sau nu sunt de acord cu ceea ce am obținut până acum. Comunicatul acesta  a ajuns foarte târziu… De aici unii colegi au înțeles greșit. Noi nu le spunem să oprească greva sub nicio formă. Mâine vom pleca la București și continuăm greva. Cei care rămân în Galați vor picheta Prefectura.”, susține Nicoleta Ivan, lider de sindicat SIP.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...