Udrea susține că nu are aleși generali. Unul a dat-o de gol

În cadrul unui comunicat de presă remis de către Departamentul de Comunicare al Partidului Mișcarea Populară în cursul zilei de 5 septembrie 2014 se precizează că PMP nu are niciun reprezentant în Consiliul General al Municipiului Bucureşti… Mai mult, niciun consilier general de la Bucureşti nu a făcut vreo solicitare cu privire la înscrierea în PMP. Nu există nicio adeziune în acest sens. ”

elena udrea
Elena Udrea trebuie să decidă dacă primeste un ales general traseist

Comunicatul PMP a survenit în urma declarațiilor reprezentanților Alianței Creștin-Liberale (PNL-PDL), conform cărora PSD, prin Marian Vanghelie alături de primarul general Sorin Oprescu, a reușit să schimbe majoritatea politică din Consiliul General în urma unei înțelegeri tacite dintre președinta Partidului Mișcarea Populară, doamna Elena Udrea, și domnul Victor Ponta. Ca urmare a acestei înțelegeri și beneficiind de oportunitatea oferită de ordonanța de urgență a guvernului nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, cel puțin 1 consilier general, exclus din PDL, a dezertat în tabăra PMP.

Mai mult decât atât, comunicatul PMP califică acuzațiile „ca fiind total fanteziste şi menite să inducă o percepţie greşită în rândul electoratului bucureştean”.

„Pentru că fiecare bucureștean are dreptul la adevăr, vă facem următoarele precizări: în Consiliul General al Municipiului București există cel puțin un consilier general declarat al Partidului Mișcarea Populară, în persoana doamnei Virginia Mihailovici. După cum se poate observa din procesul verbal al sedinței consiliului general (http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/PV/pv_20140904.pdf -pag 18), doamna Mihailovici Virginia aduce la cunoștința opiniei publice opțiunea sa de înscriere în PMP începand cu data de 04.09.2014″, a explicat liderul PNL al aleșilor generali ai Capitalei, Cornel Pieptea.

Conform articolului nr. 3 din ordonanța 55/2014 „opţiunea cu privire la partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale va fi însoţită de acceptarea acestuia de către partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale pentru care a optat.”

„Cu alte cuvinte, la momentul ședinței Consiliului General al Municipiului București din data de 4 septembrie, doamna Virginia Mihailovici avea acceptul PMP pentru înscrierea în partid. În acest sens, vă invit să consultați și documentul oficial anexat prin care doamna Virginia Mihailovici a optat pentru PM”, a mai explicat Pieptea.

Concluzia nu poate fi decât una singură: ori conducerea PMP dezinformează în mod premeditat pentru a ascunde cetățenilor alianța PSD-PMP formată la nivelul Municipiului București ori doamna Virginia Mihailovici îndeplinește condițiile pentru pierderea mandatului de consilier general, a mai conchis Pieptea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.