Tot mai mulți gălățeni, diagnosticați cu gripă

În județul Galați au fost confirmate, în cursul unei săptămâni, noi patru cazuri de gripă. Anunțul a fost făcut de către Direcția de Sănătate Publică, ceea ce face ca numărul cazurilor de gripă în județul Galați să ajungă la 5.

Județul Galați, 5 cazuri de gripă

Primul caz de gripă din sezonul rece în acest an la Galaţi a fost confirmat săptămâna trecută la un băiat de 8 ani, cu virus B. Potrivit informațiilor furnizate de către DSP Galați, au mai fost diagnosticați cu gripă doi bărbați care locuiesc în mediul urban, cu vârste de 45 și respectiv 33 de ani. Cei doi au fost diagnosticați cu gripă Ah1.

VEZI SI Gripa,cauze,transmitere, simptome, diagnostic, tratament-

În cel de-al treilea caz este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani, diagnosticată cu virusul gripal de tip B. Și o fetiță în vârstă de o lună a fost diagnosticată cu gripă de tip B. Toate cele patru persoane sunt izolate la domiciliu, nefiind internați la spital.

Gripa este o boala respiratorie contagioasa cauzata de virusi care infecteaza nasul, gatul si plamanii. Boala se confunda usor cu o raceala comuna datorita simptomelor asemanatoare: scurgeri nazale, durere in gat si tuse. Insa gripa prezinta simptome mai severe, cum ar fi dureri de cap si febra, transpiratii reci si frisoane, dureri musculare si chiar varsaturi.

Gripa este extrem de contagioasa si se raspandeste in mod normal prin tusea si stranutul unei persoane infectate. De asemenea, puteti prinde gripa prin atingerea unei persoane infectate. Adultii sunt contagiosi de la 1-2 zile inainte .

Numărul cazurilor de gripă, în creștere

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în săptămâna 20 – 26 ianuarie activitatea gripală a avut un trend crescător, rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 50%.

La nivel național au fost raportate 3.645 cazuri de gripă clinică în toată țara, mai multe cu 7,4% față de aceeași săptămână a anului trecut.

Pentru București, numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, a fost de 1.366, din care 74 au fost confirmate cu laboratorul.

VEZI SI Gripa inchide partial o-scoala din Braila/

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a depășit 102.000, dar este mai mic față de aceeași săptămână a sezonului trecut și mai mare față de săptămâna trecută.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.