Stelian Ion şi Cătălin Predoiu s-au încăierat în Parlament din cauza SIIJ

Stelian Ion, ceartă cu Cătălin Predoiu în Parlament din cauza SIIJ: Aceeaşi Mărie cu altă pălărie!

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, i-a atras atenția miercuri, în Comisia juridică, lui Cătălin Predoiu că nu a vorbit despre SIIJ, deși în programul de guvernare și-a luat angajamentul de a o desființa anul viitor, înlocuind-o cu altă structură. „Aceeași Mărie cu altă pălărie”, a punctat Stelian Ion.

CITEŞTE ŞI: Nicolae Ciucă anunță că SIIJ va fi desființată până la 31 martie 2022

„Nu v-ați referit la SIIJ, dar se referă foarte clar la SIIJ programul de guvernare. Vă angajați să o desființați abia anul viitor, dar veți înființa o nouă structură – aceeași Mărie cu altă pălărie”, a spus Stelian Ion.

Ce spune Predoiu

Am menționat de câteva ori numele SIIJ, este o chestiune esențială. Este un măr al discordiei, opinia publică este divizată pe acest subiect. Unii se manifestăcu patimă într-o direcția sau alta, alții cu procese de intenții. Tot acest dialog denotă și o desconsiderare a independenței justiției.
Eu voi aborda acest subiect cu echilibru, în dialog cu sistemul judiciar. Este o vulnerabilitate, o piatră de moară, dar și o oportunitate. Soluția trebuie să vină din discuții cu magistrații astfel încât toată lumea să capete toate garanțiile pe care le caută. E un efort de făcut, eu vă invit să-l facem împreună. Nu aș pleca cu prejudecăți față de o parte sau cealaltă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.