duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSindicatele din Educaţie cer Guvernului reluarea negocierilor: Situaţia devine alarmantă! noi nu...

Sindicatele din Educaţie cer Guvernului reluarea negocierilor: Situaţia devine alarmantă! noi nu ne-am dat acordul pe această ordonanţă de urgenţă!

-

Preşedintele FSLI Dolj, Bogdan Manea, a afirmat că dacă marţi nu reîncep negocierile sindicaliştilor din Educaţie cu Guvernul, atunci situaţia poate fi alarmantă, precizând că sunt lucruri care se pot rezolva.

Bogdan Manea a fost întrebat luni ce revendicări au acum cadrele didactice.

„Este vorba de 25%, dar pentru toată lumea, nu pe o grilă, unii au 16%, unii au 25%, că aşa se întâmplă în acest moment. Oamenii care au gradul I vechime, peste 25 de ani vechime, gradaţie de merit şi dirigenţie iau undeva la 16% net. În valoare nominală în jur de 900 de lei. Pentru profesorul debutant este vorba de 600 de lei, profesorul debutant ia în acest moment 25%. Ceilalţi profesori nu iau 25%”, a afirmat preşedintele FSLI Dolj.

El a precizat că sindicaliştii mai doresc o discuţie pe ordonanţa de urgenţă.

Nu şi-au dat acordul pe Ordonanţă

„Ordonanţa de urgenţă trebuie lucrat pe ordonanţa de urgenţă şi noi propunem în felul următor. Mâine, trebuie neapărat o întâlnire din nou la Guvern, o începere a renegocierilor, lucrul acesta se poate face foarte repede şi această ordonanţă de urgenţă să fie discutată împreună cu noi, corect şi să ne dăm acordul inclusiv noi, pentru că noi nu ne-am dat acordul pe această ordonanţă de urgenţă.

Ne dorim ca acel lucru, profesorul debutant cu salariul mediu brut pe economie, să fie introdus în textul ordonanţei”, a explicat Bogdan Manea.

Întrebat dacă sindicaliştii ar fi vrut un acord cu Guvern şi nu şi o ordonanţă de urgenţă, preşedintele FSLI Dolj a răspuns: „Sub nicio formă. Acorduri au fost în România nenumărate şi au fost încălcate în ceea ce priveşte educaţie de 33 de ani. Nu s-a respectat până acum niciun acord”.

Bogdan Manea a precizat că situaţia poate fi alarmantă dacă nu reîncep negocierilor de marţi.

„Dacă mâine nu reîncep negocierile situaţia poate fi alarmantă. Soluţia propusă şi de mine şi de sindicat este reînceperea de urgenţă a negocierilor pentru că sunt lucruri care se pot rezolva.

Cum s-a putut da la medici dintr-o singură tranşă asta am cerut şi noi de la 1 ianuarie 2024. Şi lucrul ăsta se poate face”, a mai afirmat preşedintele FSLI Dolj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...