Simion se războieşte cu BOR: Preoţii nu au ce căuta în lupta politică!

Copreședintele AUR George Simion susține, într-un drept la replică, că formațiunea sa, AUR, nu este vizată de comunicatul Patrirahiei care critică „confiscarea politico-ideologică a credinței”.

Ce precizează AUR:

CITEŞTE ŞI: BOR, mesaj pentru AUR: „Creştinismul sănătos nu se exprimă obraznic, agresiv de la înălţimea unui reper politic”

”1. AUR nu e pomenit în comunicat.

  1. Reacția patriarhiei e fireasca, ținând seama de acuzele la care a fost supusa in ultima vreme.
  2. AUR îi îndeamnă fățiș pe preoti sa nu facă propagandă politică.
  3. Lumea cezarului nu e a lui Hristos.
  4. Asta nu înseamnă că nu suntem cu biserica, dar o facem cu mijloacele luptei politice, în care preoții nu au ce căuta.”

Patriarhia, reacţie dură

Patriarhia Română a transmis joi un comunicat, extrem de dur, în care se delimitează de AUR, criticând „confiscarea politico-ideologică a credinței”. Chiar dacă nu nominalizează explicit numele partidului, Biserica Ortodoxă face referire la la „apologia iresponsabilă făcută a exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent”, în contextul în care „premierul AUR” Călin Georgescu a susținut că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi ai neamului.

Este a doua poziționare a BOR față de AUR în doar o săptămână. Vinerea trecută, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, critica partidul lui George Simion, susținând, fără a nominaliza, că „amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime în istorie” .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.