Scumpul mai mult păgubeşte. Un nou studiu de fezabilitate pentru centura de sud a Bucureştiului

Centura Bucureşti

centuraLudovic Orban a făcut studiul de fezabilitate referitor la centura de sud a Bucureştiului. Apoi, în ordinea numerelor de pe tricou, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus nu au mai făcut nimic în aceste sens.

În conseciţă, studiul de fezabilitate pentru centura de sud, care trebuia lărgită la patru benzi, a expirat.

CNADNR a anuţat marţi că aa începutul lunii septembrie se va finaliza proiectul „Completarea Studiului de Fezabilitate pentru Lărgire la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 km 23 + 600 şi A1 km 55 + 520 şi amenajare punct de întoarcere în soluţie giratorie pe CB în zona autostrăzii A1”.

Reluarea acestui proiect a fost necesară deoarece în 2007 a fost elaborat studiul de fezabilitate, iar un an mai târziu au fost chiar semnate contractele de atribuiere, aminteşte CNADNR. „Dar, din lipsa alocării bugetare timp de şase ani, în anul 2014, au fost reziliate aceste contracte. De asemenea, a trebuit să refacem SF-ul şi din cauza faptului că vechiul SF nu mai îndeplinea criteriile de calitate, nefiind introduse eurocodurile impuse de Comisia Europeană”, se arată în comunicatul CNADNR.

În aceste condiţii, compania de drumuri consideră că proiectul, cuprins în Master Planul de Transport, cu finanţare din Fondul de Coeziune, va putea fi implementat în perioada 2016 – 2017.

„Lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului este foarte importantă pentru asigurarea accesibilităţii traficului din DN 4, DN 5, DN 6 şi drumurile judeţene care converg către A1 şi A2. În acest sens, în noul SF sunt prevăzute, atât patru benzi, cât şi separatoare de sens pe toată lungimea şi mai ales denivelarea şi sistematizarea prin soluţii moderne a tuturor intersecţiilor cu drumurile principale. Practic pe Centura de Sud toate relaţiile stânga se vor realiza prin viraj dreapta denivelat sau în sens giratoriu. Aceste soluţii, discutate şi dezbătute, atât cu specialişti, cât şi cu societatea civilă, propuse de către proiectanţi, vor determina creşterea fluenţei traficului şi a siguranţei circulaţiei, reducând substanţial timpii de parcurs”, a declarat Narcis Ştefan Neaga, directorul general al CNADNR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.