Românul suspectat că a provocat un incendiu în Grecia, eliberat!

Un român în vârstă de 32 de ani, care fusese reţinut sub suspiciunea de fi provocat un incendiu care a devastat, luni, localitatea Kouvaras, din Attica, a fost eliberat din lipsă de probe, a anunţat poliţia, citată de presa elenă.

CITEŞTE ŞI: Alertă pentru români: Cod ROŞU de caniculă în Grecia!

Un purtător de cuvânt al pompierilor anunţase luni „arestarea unui străin care s-ar afla la originea incendiului” de la Kouvaras, fără să dezvăluie naţionalitatea acestuia. Ulterior, poliţia a anunţat că acesta este român şi că a fost eliberat, din lipsă de probe.

El fusese reclamat de locuitorii din zonă, pe motiv că efectua nişte „lucrări”. Bărbatul de 32 de ani a fost dus la secţia de poliţie din Lavrio şi, după interogare, a fost eliberat, întrucât nu s-au găsit dovezi care să justifice reţinerea sa, scrie presa elenă.

Rafale de vânt

Incendiul de la Kouvaras, alimentat de rafale de vânt, a izbucnit la aproximativ 50 de kilometri est de Atena, iar autorităţile au ordonat evacuarea, ca măsură de precauţie, a unor zone balneare, locuinţe şi a unei mănăstiri. Flăcările au cuprins tufişuri şi s-au extins rapid în sud, către regiunea Attica, în apropierea zonelor balneare Lagonisi, Anavyssos şi Saronida, în care se află numeroase locuinţe de vacanţă. Circulaţia a fost întreruptă pe drumuri din zona Kalyvia, din cauza unui fum dens. Case şi maşini au fost cuprinse de flăcări în Kouvaras, Lagonisi şi Saronida, în timp ce în zonă suflă vânt puternic, ceea ce a îngreunat munca pompierilor.

În zonă au acţionat inclusiv pompieri din România.

Grecia fost afectată în acest weekend de prima caniculă din acest an, iar temperatura a atins un vârf de 44,2 °C în regiunea Teba (centru), potrivit Observatorului Naţional din Atena.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.